Ana SayfaCezaevleri78 yaşındaki Sise Bingöl için yapılan denetimli serbestlik başvurusuna ret: ‘Cezaevinde kalabilir’

78 yaşındaki Sise Bingöl için yapılan denetimli serbestlik başvurusuna ret: ‘Cezaevinde kalabilir’

HABER MERKEZİ – Tarsus’ta hükümlü bulunan 78 yaşındaki hasta tutuklu Sise Bingöl’ün avukatının denetimli serbestlik başvurusu reddedildi. İnfaz Hakimliği, “Sise Bingöl örgütten ayrılmadı. Tahliye edilemez” dedi.

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 78 yaşındaki hasta tutuklu Sise Bingöl’ün sağlık sorunları her geçen gün ağırlaşırken, yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmiyor.

Bingöl’ün kalp, tansiyon ve ciddi sağlık sorunu yaşamanın ardından harekete geçen avukatı Gülşen Özbek, Tarsus İnfaz Hakimliği’ne “denetimli serbestlik” başvurusu yapmıştı.

Artı Gerçek’ten Remzi Budancir’in haberine göre avukat Özbek’in başvurusunu değerlendiren Tarsus İnfaz Hakimliği, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun Sise Bingöl hakkında verdiği “tedavisi ve önerilen aralıklarla düzenli poliklinik kontrollerinin sağlanarak cezaevi şartlarında infazına devam edebileceği” raporunu gerekçe göstererek talebi reddetti.

Tarsus İnfaz Hakimliği kararında, Bingöl’ün denetimli serbestlik uygulamasından yararlanamayacağı da vurgulandı.

Bu haktan “terör ve örgütlü suçlardan hükümlü olup, mensup oldukları örgütten ayrıldıkları idare ve gözlem kurulu kararıyla tespit edilenlerin” yararlanabileceğinin belirtildiği kararda, “Hükümlünün örgütten ayrıldığına dair dilekçe vermediği ve halen terör koğuşunda barındığı, bu nedenle Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliği ve Denetimli Serbeslik Yasasından faydalanamaz” ifadelerine yer verildi.


Sise Bingöl’ün serbest bırakılması için imza kampanyası


Avukat Özbek: Karar vicdansızlıktır

Sise Bingöl’ün avukatı Gülşen Özbek, Tarsus İnfaz Hakimliği’nin verdiği ret kararını eleştirdi.

Ret kararının gerekçesinin 2017 Haziran ayında Adli Tıp Kurumun raporuna dayandığını belirten Özbek, şu değerlendirmede bulundu:

“Sise ana 80 yaşın üstünde. Bir yıllık süre içerisinde sağlık sorunlarında ciddi anlamda kötüleşme oldu. Mahkemenin eski tarihli rapora dayalı olarak karar vermesi hukuk mantığı ile bağdaşmamaktadır. Her ne kadar kararda Sise ananın cezaevi koşullarında tedavisinin sağlanma koşulları olduğu belirtilmiş ise de kendisinin elleri kelepçeli olarak ring aracı ile hastane sevk edilmesi koşullarında tedavi olabileceğinin değerlendirilmesi vicdansızlıktır.”

Bu karara itiraz edeceklerini ifade eden Özbek, hukuk yollarına başvurularının süreceğini kaydetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Arbeit macht frei': Veli Saçılık bu kez Almanca pankartlarla işini istedi
Sonraki Haber
Suriyeli heykeltıraş Akram Saffan'ın eserleri Urfa'da sergileniyor