Ana SayfaGüncelABD’den gelen açıklamaları tepki gösteren Erdoğan: Trump’ın bunlara ayar vermesi lazım

ABD’den gelen açıklamaları tepki gösteren Erdoğan: Trump’ın bunlara ayar vermesi lazım

HABER MERKEZİ – ABD’den Afrin ve Minbiç konusunda gelen açıklamalara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’tan bu açıklamayı yapanlara “ayar vermesini” istedi. Erdoğan, Newroz bayramı ile ilgili ise “Biz PKK’nın kutladığı Nevruz’u değil inananların kutladığı Nevruz’u kutluyoruz. Farklı anlamlar yükleyenler var biz ne anlam yüklüyoruz ona bakalım” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye Buluşması”nda konuştu.

21 Mart Newroz bayramı ile ilgili “Biz PKK’nın kutladığı Nevruz’u değil inananların kutladığı Nevruz’u kutluyoruz. Farklı anlamlar yükleyenler var biz ne anlam yüklüyoruz ona bakalım” ifadelerini kullanan Erdoğan, 40’ı aşkın merkezde HDP ve DBP tarafından düzenlenen Newroz kutlamalarına değindi.

Erdoğan, “Nevruz kutlamaları yaptılar. Diyarbakır’da olduğum zaman 80 bin Diyarbakırlı o kongremize katıldı. Artık benim Kürt kardeşim de kendi ülkesine sahip çıkmaya başladı” dedi.

Afrin’e yönelik düzenlenen operasyona ilişkin de konuşan Erdoğan, bir kez daha Şengal’e operasyonu gündeme getirdi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Irak Merkezi Yönetimi PKK’yı temizlemezse Sincar’da onları biz temizleriz. İki gün içerisinde Sincar’da 38 tane PKK’lıyı etkisiz hale getirdik. Bu devam ederse daha ileri gideriz. Şu anda Mehmedimiz gereğini yapıyor. Afrin şehir merkezi kontrol altına alındı. Okul, hastane bakım altına alındı. Huzurlu bir ortamı orada sağlayacağız. Diğer yerleşim birimlerine yönelik operasyonlar sürüyor.”

ABD’ye Minbiç tepkisi

Minbiç konusunda da ABD’yi eleştiren Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün Afrin ve Minbiç’le ilgili açıklamalarına atfen ABD Başkanı Trump’tan bunlara “ayar vermesini” istedi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Neymiş Münbiç’ten çıkmayacaklarmış. Bırakınız çıkmayı orada bulunmaya hakkınız yok. Bu topraklarla senin ne alakan var. Oraya YPG’yi soktular. Oranın gerçek halkı Araplardır. Obama’nın kendisine söyledim bunları buradan çıkar diye. Stratejik ortak olarak bunları Fırat’ın doğusuna gönderelim dedik. Aynısını Sayın Trump’a söyledim o da göndermedi. DEAŞ’ın bir faliyetinin kalmadığını söylediler. Peki siz neden duruyorsunuz orada?

Bu silahlar buraya neden getiriliyor? Türkiye ve İran var. Rusya’ya karşı kullanamazsın. Kullandığın anda üçüncü dünya savaşı patlak verir. ABD Başkanı Trump’tan ülkemize yönelik politikalardaki bu kafa karışıklığını giderecek hadsizlik boyutuna varacak açıklamaların önünü kesecek bir tavır ortaya koymasını bekliyoruz. Trump adına konuşanlar ne dediklerinin farkında değil. Sayın Trump’ın bunlara ayar vermesi lazım. Hele hele Türkiye aleyhine açıklama için sıraya girmiş izlenimi veren sözcülerin gölgesinde biz bu işi sürdüremeyiz.”

 

Previous post
Üçüncü ay: TSK ve ÖSO grupları Afrin’de
Next post
Devrimci Engels'in müstesna yaşamı