Ana SayfaGüncelABD’nin ‘komik’ yanıtı sonrası: Çavuşoğlu basını suçladı, ‘Anlaşmaya vardık demedim’ dedi

ABD’nin ‘komik’ yanıtı sonrası: Çavuşoğlu basını suçladı, ‘Anlaşmaya vardık demedim’ dedi

HABER MERKEZİ – ABD’den gelen “Komik, anlaşma yok” açıklamasının ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan da Minbiç görüşmesiyle ilgili, “Anlayışa vardık, anlaşmaya vardık demedik” açıklaması geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Minbiç’le ilgili “mutabık kaldık” sözleri basına yansımış, ancak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert “Bu komik, çünkü Menbiç konusunda bir anlaşma yok” karşılığını vermişti.

ABD’den gelen bu açıklamanın ardından bugün konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, “Anlaşmaya vardık demedik, anlayışa vardık dedik” sözleriyle ifadelerini düzeltti. Çavuşoğlu, söz konusu ifadelerden ise basını sorumlu tuttu:

“Anlaşmaya vardık sözünü netliğe kavuşturmak gerekiyor. Bir anlayışa vardık diyoruz. Suriye’nin özellikle Münbiç ve Fırat’ın doğusunun huzura kavuşması. Anlayışa vardık, anlaşmaya vardık demedik. Basınımız öyle bir şey söylüyor ki. O zaman anlaşmaya vardıysak komisyon çalışmasını niye yapacağız.”

Çavuşoğlu ayrıca sıranın “Münbiç’ten sonra diğer yerlere geleceğini” de söylediği konuşmasında, “YPG’nin sadece Münbiç’ten çekilmesi yetmez” açıklamasını yaptı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kaftancıoğlu CHP'nin İstanbul'da kullanacağı seçim sloganını açıkladı
Sonraki Haber
Filmmor Kadın Filmleri Festivali 23 Mart'ta Antalya'da