Ana SayfaGüncel‘Afrin harekatı Mayıs’a kadar biter’ diyen Çavuşoğlu’ndan yeni sınırötesi operasyon açıklaması

‘Afrin harekatı Mayıs’a kadar biter’ diyen Çavuşoğlu’ndan yeni sınırötesi operasyon açıklaması

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Zeytin Dalı harekatı Mayıs ayına kadar biter” dedi ve Irak’ta da PKK’ye yönelik sınırötesi operasyon yapılacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Afrin’e yönelik askeri harekatının sonlandırılacağı tarihe ilişkin açıklama yaptı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da konuşan Çavuşoğlu, Mayıs ayına kadar Afrin’e yönelik operasyonun biteceğini belirtti.

PKK’ye yönelik sınırötesi operasyon yapılacağını da açıklayan Çavuşoğlu, “Irak’ta sınırötesi operasyon olacak, olmalı” dedi ve şunları söyledi:

“Irak ile görüş birliği var, PKK operasyonu Irak seçimleri sonrası. Irak devleti ile beraber yapılması konusunda İbadi ile fikir birliği içindeyiz.”

Çavuşoğlu, “Afrin operasyonu devam ediyor olursa Mayıs’ta hem Irak’ta hem Suriye’de mi operasyon yapıyor olacağız” sorusu üzerine ise “Türkiye’nin her iki harekatı da eşzamanlı yapabilecek kapasitesi var” diye yanıt verdi.

PYD’nin eski eş genel başkanı Salih Müslim’in İsveç’in başkenti Stockholm’de olduğu bilgisini aldıklarını da ifade eden Çavuşoğlu, “İsveç’e geçici tutuklama talebi bir nota ile İsveç’e iletildi” dedi.

Previous post
Afrin’de 8 Mart yürüyüşü
Next post
'Şiddet gören kadın şükretmeli' diyen Nurettin Yıldız hakkında soruşturma