Ana SayfaDünyaAfrin üzerinden ABD’yi suçlayan Rusya: Kürtler olmadan Suriye krizinin çözümü imkansız

Afrin üzerinden ABD’yi suçlayan Rusya: Kürtler olmadan Suriye krizinin çözümü imkansız

HABER MERKEZİ – Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Afrin konusunda bir kez daha ABD’yi suçladı, “Afrin’in, Suriye’nin toprak bütünlüğü ilkesi tamamıyla korunarak normal hayata dönmesini umuyoruz” dedi. Rus bakan, “Kürtler olmadan Suriye krizinin çözümü imkansız” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile gerçekleştirdiği görüşmesinin ardından basın mensuplarına görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sputnik’in haberine göre Lavrov, Suriye’deki krizin çözümünün Kürtler olmadan imkânsız olduğunu belirtti:

“Suriyeli Kürtlerle ilişkilerimiz, Irak, İran, Türkiye gibi diğer ülkelerde toplumun bir parçası olarak yaşayan Kürtlerle de olduğu gibi değişmedi. Kürt halkı olmadan bu bölgede, Kürtlerin yaşadığı ülkelerin topraklarında hiçbir ihtilafın çözülemeyeceğine inanıyoruz.”

“Rusya’nın Afrin bölgesindeki sükûnetin Suriye’nin toprak bütünlüğü ilkesine uyularak sağlanmasından yana olduğunu” ifade eden Lavrov, Afrin konusunda bir kez daha ABD’yi suçladı:

“Amerikalı meslektaşlarımızın Kürt faktörünü spekülasyon konusu yapmaya çalışması, ayrıca Kürt oluşumları kullanarak bir çeşit sıhhi kordon oluşturma çabaları, şu anda Afrin’de izlediğimiz sonuca neden oldu. Çatışmanın taraflarının anlaşmaya varmaları konusunda ısrarcıyız ve Afrin’in, Suriye’nin toprak bütünlüğü ilkesi tamamıyla korunarak normal hayata dönmesini umuyoruz.”

İdlib’deki durum Türkiye’de görüşülecek

İdlib’deki durumla ilgili de konuşan Lavrov, İdlib’in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin 4 Nisan’da Türkiye’de yapacakları zirvenin gündem konularından biri olacağını duyurdu.




Önceki Haber
GetContact'ın da aralarında bulunduğu 70 ‘numara bulma uygulaması’na erişim engeli
Sonraki Haber
Trump, 'Bırakalım diğerleri uğraşsın' dedi: Yakın zamanda Suriye'den çekileceğiz