Ana SayfaDünyaAfrin yönetimi ve YPG’den açıklama: Yeni bir aşamaya geçildi

Afrin yönetimi ve YPG’den açıklama: Yeni bir aşamaya geçildi

HABER MERKEZİ – Türkiye, 20 Ocak’ta ÖSO grupları ile başlattığı operasyonun 58’inci gününde Afrin’e girerken, Afrin yönetimi ve YPG’den son duruma dair bir açıklama geldi. Şehba’da yapılan ortak açıklamada ‘tehdit altındaki sivillerin kentten tahliye edildiği’ belirtilirken, “Afrin’den çekilmedik, güçlerimiz kentin her yerinde; yeni bir aşamaya geçildi” mesajı verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları Afrin kent merkezine girerken, Afrin yönetimi Şehba’da bir açıklama yaptı.

Afrin’deki kanton yönetimi ile Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) ana unsurunu oluşturan Halk Savunma Güçleri (YPG) sözcülerinin katıldığı açıklamada, hava saldırıları dolayısıyla son birkaç gündür sivillerin kentten tahliye edildiği anımsatılarak, bunun, “büyük bir insani felaketin önüne geçmek için” yapıldığı aktarıldı. Açıklamada Türkiye’nin Afrin’de demografik yapıyı değiştirmek istediği savunuldu.

Kayıplara dair bilgilerin de verildiği açıklamada; 20 Ocak’ta başlatılan operasyondan bu yana Afrin’de aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu 500 sivilin hayatını kaybettiği, 820 DSG mensubunun yaşamını yitirdiği bildirildi.

“Afrin’den çekilmedik, yeni bir aşamaya geçildi”

TSK ve ÖSO’ya karşı savaşın devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, “Güçlerimiz Afrin’in her yerindedir” denildi ve “Sivillerin öldürülmesini önlemek ve çetelere darbeyi vurmak için savaş yeni bir taktikle yeni bir aşamaya geçmiştir” ifadesine yer verildi.

Afrin’de ‘direnişin süreceği’ mesajının verildiği ortak açıklamada, bunun, “Afrin halkının yurtlarına geri dönüşüne dek süreceği” kaydedildi.

Ortak açıklamada konuşan YPG Sözcüsü Brusk Haseke de, “Afrin’den çekilmedik. Sınırsız katliama maruz kalan sivillerin yaşamlarını kurtarmak için önlem aldık. YPG ve YPJ Afrin’in tüm bölgelerinde mevcuttur ve mücadeleye devam edecektir” dedi.

YPG Sözcüsü, “Şimdiye kadar meselemiz halkı korumaktı. Şimdiyse Afrin’i özgürleştirmeye yönelik yeni hamlelere hazırız” diye konuştu.

BM’ye hem tepki hem çağrı

Uluslararası Koalisyon’un, Avrupa Birliği’nin ve Birleşmiş Milletler’in eleştirildiği açıklamada, “Onların sessizlikleri ile bu saldırılar gerçekleşmiştir” denildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne ‘sessiz kalmama’ ve ‘ikiyüzlülük yapmama’ çağrısının yapıldığı açıklamada, “Türk devletine baskı yapması” çağrısı yapıldı.

Previous post
Afrin citizens in the midst of displacement: The world's conscience should see what is happening here
Next post
Ali İsmail Korkmaz'ın doğum gününde 'Barış Koşusu' düzenlendi