Ana SayfaGüncelAfrin’e operasyon sürerken Erdoğan’dan BM’ye: Batsın kararınız, işleme konulmayan kararın ne anlamı var?

Afrin’e operasyon sürerken Erdoğan’dan BM’ye: Batsın kararınız, işleme konulmayan kararın ne anlamı var?

HABER MERKEZİ – Afrin’de devam eden operasyona ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye geneli için alınan ve Türkiye’nin de uyması gereken BM Güvenlik Konseyi’nin ‘insani ateşkes’ kararına Doğu Guta üzerinden tepki gösterdi, “Batsın sizin kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var?” dedi. Erdoğan, sivil kayıplar konusunda ise “Kasti olarak tek bir sivilin zarar gördüğünü kimse iddia edemez, ispatlayamaz” ifadesini kullandı.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’e dönük operasyona dair açıklamalarda bulundu.

“TSK ve ÖSO’dan 200 şehidimiz var”

“Sefer bizden zafer Allah’tandır” diye konuşan Erdoğan, şu ana dek 700 kilometrekarenin üzerinde bir alanda kontrol sağlandığını söyledi.

Erdoğan, TSK ve ÖSO’dan kayıplara dair ise şu bilgiyi verdi: “41 askerimiz ile ÖSO’dan 159 kardeşimiz şehit oldu.”

“Zeytin Dalı Harekatı’nda gelinen nokta itibarıyla terör örgütünün sınırlarımız ile irtibatı artık tamamen kesilmiş durumda” diyen Erdoğan,  Raco ve Şeyh Hadid’de kontrolün sağlandığını, Cinderes’e ise ‘baskının arttığını’ ifade etti ve “Çok yakında burası da temizlenecek. Afrin şehir merkezinin kuşatması önündeki büyük engellerden biri de ortadan kalkmış olacak. Harekatın bundan sonraki kısmının çok daha hızlı şekilde yürüyeceğine inanıyorum” dedi.

“Kasti olarak tek bir sivilin zarar gördüğünü kimse iddia edemez”

Operasyonda sivil kayıpların yaşanmadığını da savunan Erdoğan, “Kasti olarak tek bir sivilin zarar gördüğünü kimse iddia edemez, ispatlayamaz. Başka yerlerde gerçekleştirilmiş zulümleri gösterenlerin maskesi ortaya çıkıyor. Ülkemize yönelik iftiraların, yalanların hiçbiri de karşılıksız bırakılmamalı” diye konuştu.

BM’ye tepki: “İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var?”

Afrin’i de kapsadığı belirtilen Suriye geneli ‘insani ateşkes’ kararı üzerinden BM Güvenlik Konseyi’ni de eleştiren Erdoğan, “Doğu Guta’daki gelişmeler yenilir yutulur mu? İnsanlığa sığar mı? BMGK’da karar alınıyor. Batsın sizin kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var? Siz insanlığı kandırıyorsunuz” dedi, eleştirilerini Avrupa Birliği ve NATO üzerinden sürdürdü:

“Onların tankları, topları, uzaylara giden şusu busu olabilir. Olsun be! Bizim Allah’ımız var. Biz böyle yürüyeceğiz. Ülkemizin sınırları boyunca kurulmaya çalışan terör koridorunun tek bir hedefi olabilir. O da Türkiye’dir. Tüm silahların namluları ülkemize doğrultuldu. Hani dosttunuz ya? Hani biz müttefiktik, hani NATO’da beraberdik. Bunların hepsi aynen deve kuşu gibi. AB ile olan köklü ilişkileri sebebiyle Batı bloğunda yer alan NATO üyesi ülkemize yönelik böyle bir hazırlığın yapılmasını biz nasıl DEAŞ ile güvenlik kaygıları ile izah edebiliriz. Buradaki hedef açık bir şekilde Türkiye’dir. Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür. İstedikleri kadar yalan söylesinler, istedikleri diplomasi oyunlarını oynasınlar, biz bu gerçeği görüyoruz.”

“Türkiye’nin Afrin’de El Bab’da ne yaptığını milletimiz de dostlarımız da gayet iyi biliyor” diyen Erdoğan, “Bölgenin asli sahibi olan Suriyeli kardeşlerimizin yaşayabileceği bir yer haline getirmek istediğimizi herkes biliyor” söylemini de yineledi.

Previous post
İstanbul Newrozu'nun programı açıklandı
Next post
Enzo Traverso: Neoliberalizm çağımızın totalitarizmi