Ana SayfaGüncelAfrinliler ÖSO’nun talanını anlattı, Habertürk “YPG yaptı” diye aktardı

Afrinliler ÖSO’nun talanını anlattı, Habertürk “YPG yaptı” diye aktardı

HABER MERKEZİ – Habertürk televizyonunun “Afrin Özel” yayınında  konuşan Afrinliler, Türkiye destekli ÖSO’nun kentte yaptığı talanı anlattı, çevirmen yayında  ÖSO’yu “YPG” diye çevirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları, 20 Ocak’ta operasyon başlattıkları Afrin kent merkezine 58 gün sonra, yani 18 Mart’ta girebilmişti.

Operasyon nedeniyle yüzbinlerce Afrinli kentlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

ÖSO gruplarının Afrin kent merkezine girmesinin ardından Afrinlilerin ev ve iş yerlerini yağmaladıklarına dair görüntüler ortaya çıkmış ve konu gündem olmuştu.

Görüntülerin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ÖSO’luların evleri ve işyerlerini yağmaladığına dair haberleri ciddiye aldıklarını, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını söylemişti.

Habertürk televizyonunun 27 Mart tarihli “Afrin Özel” yayınında da ÖSO’nun talanı gündem oldu.

Söz konusu yayında Afrinliler ÖSO’nun kent merkezinde yaptığı talanı anlattı fakat Afrinlilerin konuştuklarını çeviren AFAD yelekli kişi yayında “ÖSO” yerine “YPG” dedi.

Bianet, yakaladığı bu ayrıntıyı özel haberinde görüntüler ve Afrinlilerin konuşmalarının Kürtçe ve Türkçe’sini yayımlayarak servis etti.

Görüntülerde gazeteci Veyis Ateş’in “Afrinli burada yaşayan insanlara öncesi ve sonrasını, yani Türkiye Cumhuriyeti devletinin sağladığıyla iki hafta öncesinin mukayesesini soracağız. Neydi ne oldu?” sorusunu yanıtlayan Afrinli şu ifadeleri kullandı:

“Biz buraya ait olmayan silahlı güçleri burada istemiyoruz. Özgür [Suriye] Ordusu, özgür bir ordu değil. Onlar hırsız. Teröristtirler. Mallarımızı aldılar, kadınlarımızı… Dün gece üç kızımızın ırzına geçtiler. Yaşı 15 olan…”

Fakat yayında Habertürk’ün çevirmen olarak kullandığı AFAD yelekli kişi bu ifadeleri şöyle çevirdi:

“Biz burada Afrinli olmayan insanların Afrin içinde barınmasını istemiyoruz. YPG buraya ait bir örgüt değildi, buraya sonradan geldi. Malımızı mülkümüzü talan ettiler, namusumuza göz diktiler ve onları burada biz istemiyoruz. Onlar buranın gerçek sahipleri değillerdir.”

Söz konusu görüntülere ve diyalogların yazılı haline Bianet’in haberinden ulaşabilirsiniz

 




Önceki Haber
Özgürlükçü Demokrasi’ye polis baskınında gözaltına alınanların sayısı 27’ye yükseldi
Sonraki Haber
Üç gün sürdü, katılım oranı yüzde 38’de kaldı: Mısır’da Sisi yeniden görevde