Ana SayfaGüncelAhmet Şık: Karanlığınıza teslim olmayacağız

Ahmet Şık: Karanlığınıza teslim olmayacağız

HABER MERKEZİ – ‘Adalet Nöbeti’nin 50’nci haftasında konuşan gazeteci Ahmet Şık, gazetecilik yapmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Gazetecilik yaptığımız için hapsedilmemize karar verenlere daha önce söylediğimizi tekrarlayalım: Karanlığınıza teslim olmayacağız. Boyun eğip diz çökmeyeceğiz” dedi.

Avukatların tutuklu meslektaşları için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde başlattığı ‘Adalet Nöbeti’ 50’nci haftasında devam etti.

Her hafta gerçekleştirilen nöbet eyleminin 50’nci buluşmasına Cumhuriyet Gazetesi davasında yargılanan ve geçen hafta tahliye edilen gazeteciler Murat Sabuncu ile Ahmet Şık da katıldı.

Adliyenin önünde bir konuşma yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, şunları söyledi:

“Geçen hafta bu saatlerde, daha evvelki haftalarda olduğu gibi hep burayı hayal ediyorduk. Sizin dayanışmanız biliyoruz ki sadece bizler için değildi, düşünce ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere tutuklu olan herkes için bu dayanışmayı gösterdiniz. Avukatlar bizim için birer nefes kaynağı oldu ve Türkiye için de nefes kaynağısınız. Kimseyi ayırmadan herkes için hukuk istediniz. İyi ki varsınız, çok teşekkür ediyorum. İnşaallah yarın Akın Atalay’ı da oradan alacağız.”

Ahmet Şık: Karanlığınıza teslim olmayacağız, boyun eğip diz çökmeyeceğiz

Eylemde konuşan gazeteci Ahmet Şık ise, “Devletten hukuku çıkardığınızda elinizde kalanın adına devlet değil çete denir” dedi ve şunları söyledi:

“Hapisteyken de özgürdük ki şimdi sadece serbest bırakıldık. Bizi kapattıkları yerden çıktık. Sesimiz adalet arayışında olan, hukukun üstünlüğüne olan inancını yitirmeyen, umutla bekleyen bütün insanlara mücadele gücü versin diye buradayız. Adaletin varlığıyla değil yokluğuyla kendini gösterdiği bu karanlık dönemde, Akın Atalay kendisi gibi haksızlığa ve komploya uğrayan birçok kişiyle birlikte halen hapiste. Haksızlığa göz yummanın adaletsizliğe ve suça ortak olmak anlamına geldiğini bilen bizler dilsiz şeytan olmayı reddetmeye devam edeceğiz. Yalanlarınız üzerine kurulu saltanatınız hakikatin ağırlığına dayanamayacak. Haksızlıkla, komployla, demokrasiyi boğmaya çalışanlara itiraz ettiği için hapsedilen son kişiyi de aramıza katana kadar susmayacağız.”

Gazetecilik yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Ahmet Şık, son olarak şunları dile getirdi:

“Barıştan, demokrasiden, eşitlikten, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğünden korktuğunuzu biliyoruz. Korkun! Yarınlarımızı barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlüklerle inşa edeceğiz. Gazetecilik yaptığımız için hapsedilmemize karar verenlere daha önce söylediğimizi tekrarlayalım: Karanlığınıza teslim olmayacağız. Boyun eğip diz çökmeyeceğiz. Görmeyenin gözü, duymayanın kulağı, konuşamayanın sesi olacağız. Güç odaklarına değil hakikate sırtımızı dayayarak gazetecilik yapmaya devam edeceğiz.”


Bu haber DHA ve MA’dan derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Özgür Gündem davaları 7 Mayıs'a ertelendi
Sonraki Haber
7 merkezde Newroz kutlamalarına izin yok