Ana SayfaGüncelAKP’den ‘ikinci tur’ önlemi: “Erdoğan’a karşı muhalefetin ittifakının önüne geçilmesi planlanıyor”

AKP’den ‘ikinci tur’ önlemi: “Erdoğan’a karşı muhalefetin ittifakının önüne geçilmesi planlanıyor”

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Seçim Yasası’nda değişiklik yapmayı planlayan AKP’nin, 2019 seçimlerinde muhalefetin olası ittifaklarını önlemek için cumhurbaşkanı adaylığına kriter getireceğini iddia edildi.

AKP’nin 2019’da düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turda muhalefetin ittifak yapmasını önlemek için Cumhurbaşkanlığı Seçim Yasası’nda da değişiklik yapmaya hazırlandığı iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın kulis haberine göre TBMM’ye sunulması beklenen ikinci uyum paketinde, ağırlıklı olarak Cumhurbaşkanlığı Seçim Yasası’na yönelik düzenlemeler yer alacak.

Habere göre AKP, 2019 seçimleri öncesinde “sürprizle karşılaşmamak” ve “olası bazı ittifakları önlemek” için cumhurbaşkanı adaylığına kriter getirmeyi planlıyor.

Buna göre, siyasi partiler tek bir ismi aday gösterebilecek.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde, ikinci tura kalmaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle seçime katılamaması durumunda 3. sıradaki adayın ikame edilmesine ilişkin hükümle ilgili olarak da süre kısa tutulacak.

Yapılması planlanan değişiklikle adaylıktan çekilme için ilk tur sonucunun Resmi Gazete’de yayımlanmasını takip eden gün saat 17.00’ye kadar süre tanınacak. Bu süreden daha sonra yapılan istifa ya da çekilmeler dikkate alınmayacak.

Habere göre bu düzenlemeyle AKP’nin  ilk tur sonucuna göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir aday üzerinden blok oluşturulmasına zaman bırakmayacak ve Anayasa değişikliğine göre Cumhurbaşkanı’na yardımcılarından biri vekalet edecek. Ancak birden fazla yardımcı olması durumunda hangisine vekaletin bırakılacağı tartışılıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
KAP bildirimi geldi: Doğan Medya Grubu 890 milyon dolara satılıyor
Sonraki Haber
Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg: Hata yaptık