Ana SayfaDünyaAlmanya’dan ‘Müslim’ açıklaması

Almanya’dan ‘Müslim’ açıklaması

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Almanya’dan PYD eski eş başkanı Müslim için geçici tutuklama ve iade talebini değerlendiren Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, “Hukuk devleti prosedürü işleyecektir” diye konuştu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son iki ayda Almanya’ya gerçekleştirdiği üçüncü ziyarette Berlin’de mevkidaşı Sigmar Gabriel ile bir araya geldi.


Türkiye, bu kez Almanya’dan Müslim’i istiyor: Tutuklayıp iade edin


Dışişleri bakanlarının görüşmesinde, Çekya’da gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslim de gündeme geldi.

Türkiye, Çekya’nın ardından bu kez Almanya’dan PYD eski eş başkanı Salih Müslim için geçici tutuklama ve iade talebinde bulunmuştu.

Gabriel: Hukuk devleti prosedürü işleyecektir

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Hürriyet’ten Celal Özcan’ın “Almanya Salih Müslim’i iade edecek mi” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Gabriel, şöyle konuştu:

“Bir sözlü nota aldık Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan. Her zaman olduğu gibi bu Adalet Bakanlığı’na sevk edilir. Hukuk devleti prosedürü işleyecektir.”

Ne olmuştu?

Türkiye’nin hakkında yakalama kararı çıkardığı PYD eski eş başkanı Salih Müslim, 25 Şubat’ta Prag’da gözaltına alınmıştı.

Ankara Müslim’in Türkiye’ye iadesini talep ederken, Avrupalı parlamenterler ise Çekya’ya Müslim’in serbest bırakılması çağrısı yapmıştı.

Müslim, çıkarıldığı mahkemece 27 Şubat’ta serbest bırakılmıştı.

Müslim’e, Avrupa Birliği sınırlarından çıkmayacağı ve istendiğinde mahkemeye ifade vereceği yönünde şart koşulduğu belirtilmişti.

Serbest bırakıldıktan sonra gözaltına alınma sürecini değerlendiren Müslim, Avrupa’da, Türkiye’nin operasyonu ile hedef alınan Afrin için görüşmeler yaptığını belirterek “Bizi susturmaya çalışıyorlar, başaramadılar” demişti.

Son olarak Çekya İçişleri Bakanlığı, Salih Müslim’in Türkiye’nin istemi üzerine Prag’da gözaltına alınmasıyla ilgili inceleme başlatıldığını söylemişti.

Prag’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Müslim, Berlin’de geçtiğimiz günlerde Afrin için düzenlenen bir mitinge katılmak üzere Almanya’ya gitmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gabriel'le görüşen Çavuşoğlu'ndan açıklama
Sonraki Haber
'Elvis Presley: The Searcher' belgeselinden fragman