Ana SayfaDünyaAlton Sterling’i öldüren polislere suçlama yok: ‘Meşru güç kullanıldı’

Alton Sterling’i öldüren polislere suçlama yok: ‘Meşru güç kullanıldı’

HABER MERKEZİ – Alton Sterling, 2016 yılında ABD’de polis tarafından öldürülmüştü. Sterling’i vurarak öldüren iki polise suçlama yöneltilmeyeceği açıklanırken, polislerin “meşru güç kullandıkları” iddia edildi.

ABD’nin Louisiana eyaletinde iki yıl önce 37 yaşındaki Alton Sterling’i vurarak öldüren iki polise adli suçlama yöneltilmeyeceği belirtildi.

Lousiana Başsavcısı Jeff Landry, polislerin “mevcut yasalar çerçevesinde makul davrandıklarını ve meşru güç kullandıklarını” iddia etti.

BBC Türkçe’nin haberine göre Landry, Howie Lake ve Blane Salamoni isimli iki polisin Sterling’in ölümü konusunda diğer disiplin cezalarıyla karşı karşıya kalabileceğini belirtti.

ABD Adalet Bakanlığı da 2017 Mayıs ayında benzer bir karar almış, yetkililer Sterling’in vatandaşlık haklarının ihlal edildiğine dair yeterli kanıt olmadığını söylemişlerdi.

Sterling nasıl öldürülmüştü?

5 Temmuz 2016’da, Baton Rouge polisi silahlı bir kişinin bir dükkânın önünde yoldan geçenleri tehdit ettiği yönünde bir ihbar almıştı.

Olay yerine giden iki polisin, görgü tanıklarından birisinin cep telefonuyla çektiği videosu sosyal medyada paylaşılmıştı.

Videoda, polislerin kırmızı tişörtlü bir adamı yere yatırdığı, bir polisin siyahın üstüne diziyle basıp silahını çektiği görülüyordu. Daha sonra birisinin ‘Silahı var!’ dediği duyuluyordu. Silah seslerinin gelmesiyle videoyu çeken kişi olay yerinden kaçıyordu.

Beş çocuk babası Alton Sterling, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Sterling’in öldürülmesi, Louisiana’nın Baton Rouge bölgesinde günlerce süren büyük protestolara neden olmuştu.


ABD’de 2017 yılında polis sadece 14 gün kimseyi öldürmedi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dolar yeniden 4 lirayı aştı
Sonraki Haber
Margaret Atwood'dan yeni çizgi roman