Ana SayfaGüncelAnkara’dan Fransa’ya tepkiler

Ankara’dan Fransa’ya tepkiler

HABER MERKEZİ – Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un “Türkiye ile DSG arasında arabuluculuk yapma” önerisini değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz” dedi. Hükümet Sözcüsü Bozdağ da Macron’un açıklamasının ‘kabul edilemez’ olduğunu söyledi ve “Umarız Fransa, rasyonel olmayan böyle bir adımı atmaz” dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Fransa’nın “objektifliğini yitirdiği” suçlamasında bulundu.

Ankara’dan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “Türkiye ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında arabuluculuk yapma” önerisine tepki geldi.

Kuzey Suriye ve Rojava yönetimini temsilen bir heyet ile Paris’teki Elysee Sarayı’nda bir araya gelen Macron, “Fransa ve uluslararası toplumun desteğiyle Türkiye ile DSG arasında bir diyalog kurulmasını ümit ettiğini” söylemişti.

Macron’un bu önerisine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan şu yanıt geldi:

Türkiye’nin, DSG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında ‘diyalog, temas, arabuluculuk’ gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz.

Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Farklı isim ve kılıflar terör örgütünün gerçek kimliğini gizleyemez.”

Bozdağ: Umarız Fransa, böyle bir adım atmaz

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Macron’un açıklamalarını “Alenen teröre, terör örgütlerine ve teröristlere destektir, terör örgütlerini meşrulaştırma çabasıdır, Türkiye’ye saldıran terör örgütleriyle açıkça işbirliği ve dayanışmadır” diye yorumladı.

Bozdağ, açıklamanın ‘kabul edilemez’ olduğunu belirterek, “Umarız Fransa, rasyonel olmayan böyle bir adımı atmaz” dedi.


Erdoğan’dan Macron’a ‘arabuluculuk’ tepkisi: Zaten garip garip şeyler söylemişti


Çavuşoğlu: Dürüst değiller, objektifliğini yitirdiler

Fransa’ya Ankara’dan son tepki ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile Ankara’da ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, Fransa’ya “Dürüst değiller” sözleriyle tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, “Terör örgütün üst seviyede ağırlanması Fransa’nın terör örgütleri içinde çifte standart içinde olduğunun göstergesidir. Fransa teröristlerin tarafındadır. Fransa objektifliğini yitirdi” dedi.


Paris’te Kuzey Suriye heyeti ile görüşen Macron’dan açıklama


Ne olmuştu?

Afrin’in ardından Türkiye’nin Minbiç’e dönük olası operasyonu gündemdeki yerini korurken, Fransa’nın Minbiç’e asker göndereceği iddia edilmişti.

Fransa basınında yer alan iddia, Kuzey Suriye ve Rojava yönetimini temsilen bir heyetin Paris’teki Elysée Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmenin ardından gündeme gelmişti.

Reuters’a konuşan Kürt yetkililer de Fransa’nın DSG’yi desteklemek için Minbiç’e asker göndermeyi vadettiğini söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan Macron'a 'arabuluculuk' tepkisi: Zaten garip garip şeyler söylemişti
Sonraki Haber
Sanatçılar: Kadınlar Afife Jale'den beri sahnede ve kimse onları indiremeyecek