Ana SayfaGüncelBakanlık Amedspor’da inceleme başlattı: ‘Kayyum atanabilir’ iddiası

Bakanlık Amedspor’da inceleme başlattı: ‘Kayyum atanabilir’ iddiası

HABER MERKEZİ – Amedspor, İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği müfettişler tarafından incelemeye alındı. Bakanlık tarafından bir futbol kulübünün incelemeye alınmasının görülmemiş bir şey olduğunu belirten Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, kayyum atanma ihtimali olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği 3 müfettiş, Amedspor kulübünde inceleme başlattı.

Müfettişlerin incelemelerini bir haftayı aşkın süredir Diyarbakır Valiliği Dernekler Masası’nda sürdürdüğü belirtilirken, kulüp yöneticilerine bugüne dek hiç bilgi verilmediği öğrenildi.

MA’dan Lezgin Akdeniz’e konuşan Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, herhangi bir gerekçe gösterilmeden birden bire inceleme başlatılmasının kendilerinde soru işaretlerine neden olduğunu söyledi.

Edemen, 3 müfettişin kendilerinden yönetim kurulu defterlerini, finansman tabloları ve kulübün gelir-giderlerinin giriş ve çıkışlarını istediğini, tüm bu evrakları anında teslim ettiklerini söyledi.

Tüm işlemlerinin resmi ve kayıtlı olduğunu söyleyen Edemen, İçişleri Bakanlığı tarafından futbol kulüplerinin incelenmeye alınmasının görülmemiş bir şey olduğunu vurguladı.

‘Bunun sadece bir denetim olduğunu düşünmüyoruz’

Edemen, “Bunun sadece bir denetim olduğunu düşünmüyoruz. Sürecin önümüze ne getireceğini bilmiyoruz. Ancak her şey olabilir” dedi.

Edemen, kulübe kayyum atanabilir iddialarını da doğruladı.

Takıma maddi-manevi destek sağlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atandıktan sonra belediyenin desteğini geri çektiğini söyleyen Edemen, kulübün mali durumunun kötü olduğunu ifade etti.

“Amedspor takımdan daha fazlasıdır” diyen Edemen kent halkına destek çağrısı yaptı:

Adımızın Amedspor olmasından dolayı görülmemiş yaptırımlarla karşılaştık. Gelir kaynaklarının kısıtlanmasından dolayı çok zor bir süreçten geçiyoruz.