Ana SayfaKültür-SanatBeatriz Sarlo’nun ‘Geçmiş Zaman’ından yola çıkarak hazırlanan bir sergi: “Uzak Hafıza”

Beatriz Sarlo’nun ‘Geçmiş Zaman’ından yola çıkarak hazırlanan bir sergi: “Uzak Hafıza”

HABER MERKEZİ – Beatriz Sarlo’nun “Geçmiş Zaman” kitabından yola çıkarak hazırlanan “Uzak Hafıza” isimli sergi, 3-19 Nisan tarihleri arasında Sultanahmet’teki Abud Efendi Konağı’nda sergilenecek. Sergi, geçmiş ve şimdiki zamanda yer eden, mekan ve beden tanıklığındaki bellek tartışmalarına konu açıyor.

15 sanatçının çalışmalarının yer alacağı “Uzak Hafıza” isimli sergi 3 Nisan’da Sultanahmet’teki Abud Efendi Konağı’nda olacak.

Sergi, Beatriz Sarlo’nun “Geçmiş Zaman” isimli kitabındaki, “Anlamak hatırlamaktan daha önemlidir, her ne kadar anlamak için mutlaka hatırlamak gerekse de” sözünden yola çıkıyor.

“Uzak Hafıza” sergisi, deneyimlenen ve gözlemlenen politik durumlara referans veren üretimlerle kolektif belleği canlı tutmayı amaçlıyor.

Belleğin tarihsel süreçteki biyopolitika etkenli inşa sürecine tanıklık eden sergi, geçmiş ve şimdiki zamanda yer eden, mekan ve beden tanıklığındaki bellek tartışmalarına konu açıyor.

3 – 19 Nisan tarihleri arasındaki sergide; Alpin Arda Bağcık, Cengiz Tekin, Çağrı Saray, Didem Erbaş, Duygu Nazlı Akova, Eda Aslan, Erdal İnci, Güneş Terkol, İhsan Oturmak, Metin Çelik, Pınar Derin Gencer, Pınar Öğrenci, Sevil Tunaboylu, Şener Özmen ve Tayfun Gülnar yer alıyor.


Adres: Abud Efendi Konağı, Sultanahmet
Ayrıntılı bilgi için BURAYA bakabilirsiniz.
Previous post
Devrimci Engels'in müstesna yaşamı
Next post
Cizre'den İstanbul'a Newroz: "Onlar Dehak'sa bizler Kawa'yız"