Ana SayfaDünyaBM Güvenlik Konseyi’nden ‘Suriye genelinde ateşkese uyulsun’ çağrısı

BM Güvenlik Konseyi’nden ‘Suriye genelinde ateşkese uyulsun’ çağrısı

HABER MERKEZİ – Suriye’de çatışmaların devam etmesi üzerine tekrar toplanan BM Güvenlik Konseyi, Suriye genelinde ‘ateşkes’in yürürlülüğe girmesi için tüm taraflara tekrardan çağrıda bulundu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 24 Şubat’ta alınan Suriye’nin genelini kapsayan ‘ateşkes’ kararına rağmen Suriye’de saldırıların devam etmesi üzerine dün acil olarak toplandı.


Gündem Suriye’de ‘ateşkes’: BMGK’den ‘acil toplantı’ kararı


Fransa ve Britanya’nın girişimiyle yapılan toplantının ardından konuşan BMGK Başkanı Karel van Oosterom, tüm taraflara Suriye genelinde ‘ateşkes’in yürürlülüğe girmesi için yine çağrıda bulunarak, Suriye’deki insani durum ile ilgili endişeleri olduğunu kaydetti.

Ne olmuştu?

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 24 Şubat’ta Suriye’de milyonlarca kişiye insani yardımların ulaştırılmasına ve hasta ya da yaralıların tahliye edilmesine olanak tanımak için 30 günlüğüne ‘ateşkes’ çağrısı içeren karar almıştı.

Konsey tarafından alından kararda, Suriye genelinde insani yardımların ‘güvenli, engelsiz ve sürdürülebilir’ bir şekilde ulaştırılabilmesi ve ‘durumu ağır hasta ve yaralıların’ tahliye edilebilmesi için tüm taraflardan ‘gecikmeden’ çatışmaları en az 30 gün durdurmaları talep edilmişti.

Ancak BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye geneli ‘ateşkes’ kararına rağmen Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonu devam etmiş, Türkiye’den yapılan açıklamalarda Afrin’in ‘ateşkes’ kapsamında olmadığı savunulmuştu.

Öte yandan Suriye rejiminin, 400 bin kişinin yaşadığı Doğu Guta’ya yönelik saldırıları da ‘insani koridor’ açılma sözüne rağmen sürdürülmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
8 MART | Sinemanın Kadınları
Sonraki Haber
Gözaltındaki gazeteci Hayri Tunç serbest bırakıldı