Ana SayfaGüncelCHP’li Yarkadaş: Özgürlükçü Demokrasi’nin matbaasını yandaş medya grubuna satmak istiyorlar

CHP’li Yarkadaş: Özgürlükçü Demokrasi’nin matbaasını yandaş medya grubuna satmak istiyorlar

HABER MERKEZİ – Özgürlükçü Demokrasi’ye ve matbaasına kayyum atanmasına tepki gösteren CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, “Matbaayı yandaş medya grubuna satmak için kayyum atadılar” dedi.

Polis tarafından basılan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’ne ve matbaasına kayyum atandığının duyurulmasına bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’dan geldi.


TGS’den Özgürlükçü Demokrasi baskınına tepki: Seçime giderken tüm kesimler susturulmak isteniyor


MA’da yer alan habere göre Yarkadaş, “Bir gazetenin kapatılmasına ancak gazete okurları karar verir” dedi ve bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

“Hükümetin bir gazeteyi kapatması ve matbaasına el koyması hiçbir şekilde kabul edilemez. Eğer gazetede soruşturmalık bir konu varsa bu savcılığın işidir. Ama gazetenin kapatılması düşünce hürriyetine darbedir. AKP iktidarı tek sesli bir medya istiyor. Ve o medyada da sadece kendi sesinin duyulmasını hedefliyor. Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin kapatılması da bu bakış açısından bağımsız değil.”

‘Matbaayı yandaş medya gruplarına satmak için kayyum atadılar’

Yarkadaş, gazeteyi kapatma yerine kayyum atanma yolunun seçilmesi için de, “Sırf matbaalarına el koymak için ve matbaayı yandaş medya grubuna satmak için kayyum atadılar” dedi.