Ana SayfaKadınCinsel saldırıya maruz bırakılıp tehdit edildi, saldırgan hala serbest: ‘Ben ölünce de rızası vardı derler’

Cinsel saldırıya maruz bırakılıp tehdit edildi, saldırgan hala serbest: ‘Ben ölünce de rızası vardı derler’

HABER MERKEZİ – Bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan B.A. isimli erkek ifadesinin ardından  serbest bırakıldı ve ardından arkadaşları ile birlikte kadını tehdit etmeye başladı. Helin Palandöken gibi öldürülmekten korktuğunu söyleyen kadın, “Ben ölünce de ‘Rızası vardı, makyajı vardı, şortu vardı’ diye mi konuşacaklar” dedi.

Bir kadın 1 Ekim 2017 tarihinde Kocaeli’de yaşayan B.A. isimli erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

B.A. saldırının ardından da kadını, “Seni öldüreceğim. Herkesle vedalaş” şeklinde mesajlar atarak tehdit etmeye başladı.

19 yaşındaki B.A. kadının numarasını çevresindeki başka erkeklere de vererek onların da kadını taciz etmesine sebep oldu.

Genç kadın bunun üzerine 23 Kasım 2017 tarihinde, İzmir’in Buca ilçesine bağlı Üçkuyular Polis Karakolu’na giderek Çocuk Şube Amirliği’nde şikayette bulundu.

Kadının ifadesini alan polisler, şikayetinin savcılığa iletileceğini ve gerekenin yapılacağını söyledi. Ancak aradan geçen zamana rağmen ne B.A. ne de diğer erkekler hakkında işlem yapılmadı.

Darp, cinsel saldırı, tehdit

MA’dan Ayşe Sürme ve Ruken Demir’e konuşan kadın ayrıca B.A.’nın kendisini darp ettiğini ve sürekli olarak tehdit etmeyi sürdürdüğünü ifade etti.

Yaşadıklarını ailesine anlatan ve karakola şikayette bulunan kadın, polislerin davanın savcılığa taşınacağını söylediğini belirtti.

B.A.’nın da ifadesini alınıp serbest bırakıldığını söyleyen kadın, “Ama telefonla arayıp taciz edenleri hala bulamamışlar ki; ifadelerini almamışlar. Polisler verdiğim numaraları ‘Biz iki defa aradık açmadılar’ diyerek, kim olduklarını araştırmamışlar. Halen de rahatlıkla geziyorlar hepsi” diye konuştu.

‘Ben ölünce de şortu vardı derler’

Hayatının tehlikede olduğunu vurgulayan kadın şikayetinin ciddiye alınmadığını ve soruşturmaya ciddi yaklaşılmadığını kaydetti.

Helin Palandöken gibi öldürülmekten korktuğunu söyleyen kadın “Çok tedirginim. Bir yerde oturuyorum, devamlı etrafıma bakıyorum. Otobüsteyken inenlere ve binenlere bakıyorum. Yaklaşık 5 aydır sağa sola bakarak yürüyorum. İstanbul’da katledilen Helin gibi bir olayın yaşanmasından korkuyorum. Ben ölünce de ‘Rızası vardı, makyajı vardı, şortu vardı’ diye mi konuşacaklar” dedi.