Ana SayfaDünyaCNN yerinden edilen Afrinlilerle görüştü: ‘Ne Afrin’e dönebiliyorlar ne de Halep’e geçebiliyorlar’

CNN yerinden edilen Afrinlilerle görüştü: ‘Ne Afrin’e dönebiliyorlar ne de Halep’e geçebiliyorlar’

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin ÖSO gruplarıyla birlikte Afrin’e dönük başlattığı operasyonla yerinden edilen Afrinlilerle görüşen isimlerden biri CNN’den Ben Wedeman oldu. Wedeman, yerinden edilenlerin ‘cami, okul ve hatta otobüslerde barındıklarını’ belirterek, “Ne Afrin’e geri dönebiliyorlar ne de Halep’e geçebiliyorlar” diyor.

Türkiye, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarıyla birlikte 20 Ocak’ta başlattığı ‘Zeytin Dalı’ adı verilen harekat ile Afrin’e 58 günün ardından girebilmişti.

18 Mart’ta Afrin merkezine girilmesiyle birlikte yüz binlerce Afrinli yerinden edilmiş, bölgedeki gazeteciler ve uluslararası örgütler yerinden edilenlerin acil yardıma ihtiyacı olduğunu açıklamıştı.

Bu açıklamaların ardından yerinden edilen Afrinlilerle konuşan ve onların operasyon sonrası karşılaştıkları zorlukları görüntüleyen gazetecilerden biri de CNN’den Ben Wedeman oldu.

CNN’in, “Suriye kentinde yerinden edilenler bir arada bir derede” başlığıyla okurlarıyla paylaştığı haberde, “Yaklaşık 170 bin kişi Türkiye’nin Suriye kenti Afrin’i işgali sonrası evlerinden kaçarak cami, okul ve hatta otobüslerde barınıyor” denildi.

Wedeman’ın görüştüğü yerinden edilen Afrinlilerden biri Muhammed oldu.

Yerinden edilen Afrinliler: “Afrin’e zaten gidemeyiz”

Muhammed

Muhammed, yaşadığı zorlukları “Afrin’e zaten geri gidemeyiz. Halep’e giden yollar açık diyorlar ama geçmek için kişi başı 400 bin Suriye lirası (1900 dolar) ödemek lazım” sözleriyle anlattı.

Soğuktan ötürü çocukların hastalandığını bildiren Wedeman’ın görüştüğü bir diğer Afrinli ise Fidan’dı.

Fidan, kullandığı battaniyeyi göstererek “Bu battaniyeyle uyuyoruz. Yeterince battaniye yok. Buradan gitmek istiyoruz. Bu çocuk bronşit ve hastaneye gitmesi lazım” dedi.


Söz konusu haber videosunun Türkçe altyazılı halini aşağıdan izleyebilirsiniz.


Karınca Dış Haberler
Previous post
Erdoğan: Ey Kosova'nın Başbakanı kimin talimatıyla bu adımı attın?
Next post
TSK, Afrin'de şu ana kadar 52 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu