Ana SayfaGüncelDışişleri Sözcüsü: Füze savunma sistemi için ABD ile görüşüyoruz

Dışişleri Sözcüsü: Füze savunma sistemi için ABD ile görüşüyoruz

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy,  Bakanlık Müşteşarı’nın Minbiç konusunu görüşmek üzere haftaya ABD’ye gidebileceğini söyledi. Aksoy ayrıca Türkiye’nin füze savunma sistemi için ABD ve EUROSAM’la görüştüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Afrin operasyonu sonrası operasyon düzenleyeceğini belirttiği Minbiç ile ilgili ABD ile yapılan görüşmelere değinen Aksoy, bu konuyu görüşmek için Dışişleri Müsteşarı Ümit Yalçın’ın gelecek hafta ABD’ye gidebileceğini söyledi.

Aksoy ayrıca Türkiye’nin füze savunma sistemi için ABD ve EUROSAM’la görüştüğünü söyledi.

Aksoy şunları söyledi:

“Bizim hava savunması ihtiyaçlarımızı gidermeye yönelik çalışmamızın 10 senelik bir geçmişi var. Bu süreçte ABD dahil olmak üzere öncelikle müttefiklerimizle temas kurduk ancak maalesef olumlu sonuç alamadık. Rusya ise bize acil ihtiyacımızı karşılamak üzere çok cazip bir teklif sundu ve neticede Rusya’dan S-400 sistemi tedarik edilmesi kararlaştırıldı. Önemli bir husus, bu sistem kendi başına işletilecek ve NATO yetenekleriyle entegre edilmeyecek. NATO ile birlikte bir sistem geliştirme hedefimiz ise devam ediyor. EUROSAM konsorsiyumu aracılığıyla Fransa ve İtalya ile yürüttüğümüz işbirliği bu amaca yönelik. Ayrıca Patriot sistemiyle ilgili olarak ABD ile temaslarımızın devam ettiğini söylemeliyim.”