Ana SayfaGüncelErdoğan bir kez daha Boğaziçi’ndeki protestoyu hedef aldı: Onlara okuma hakkı vermeyeceğiz

Erdoğan bir kez daha Boğaziçi’ndeki protestoyu hedef aldı: Onlara okuma hakkı vermeyeceğiz

HABER MERKEZİ – Afrin operasyonuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık metal yorgunluğu yok, Afrin’le beraber şimdi diriliş haraketi yeniden başladı” ifadelerini kullandı. Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin’e dönük harekat için lokum dağıtan öğrencileri “Katliamın lokumu olmaz” sözleriyle protesto eden öğrencileri bir kez daha hedef alan Erdoğan, ” Bu terörist gençlerle her türlü çalışmayı yapıyoruz, onu söyleyeyim. Onların eşgallerini belirlemek suretiyle bu üniversitede okuma hakkını vermeyeceğizdedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Samsun kongresi öncesi konuştu.

TSK ve  ÖSO’nun Afrin’e yönelik operasyonuna değinen Erdoğan, “Artık metal yorgunluğu yok, Afrin’le beraber şimdi diriliş haraketi yeniden başladı” dedi.

Operasyona dönük eleştirilere tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi:

“Kimse Türkiye istila hareketi yapıyor diyemez. Batı istila hareketlerinin en güzel örneklerini vermiştir. Bugün Afrika’ya gittiğiniz zaman Batı’nın bunu nasıl yaptığını görürsünüz. Bizim tarihimizde böyle bir şey yok. Batı istila yaparken biz oraları kurtardık. Bizim dışımızdaki herkes farklı niyetlerle orada. Unutmayın biz inlerine gireceğiz dedik mi? Cudi’de Gabar’da girdik. Onlar Suriye’ye kaçtı biz kovaladık, kovalamaya da devam edeceğiz. Ve oradaki kardeşlerimizi huzura kavuşturacağız.

Biz müttefiklerimiz başta olmak üzere herkesle güçlü ilişkiler kurmak istiyoruz. Ama birileri ısrarla burnumuzun dibinde işler karıştırmaya kalkarsa o zaman kimseyi gözümüz görmez.”

Erdoğan konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin’e dönük harekat için lokum dağıtan öğrencileri “Katliamın lokumu olmaz” sözleriyle protesto eden öğrencileri bir kez daha hedef aldı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da bir üniversitede, adını söylemeyeyim zaten anlarsınız. Çıktılar orada imanlı, milli, yerli gençlik Afrin’le ilgili lokum dağıtıyor. Bu gençlik orada lokum dağıtırken o komünist, vatan haini gençler onların bu masalarını dağıtmaya yelteniyorlar. Bunlar terörist gençler. Bu terörist gençlerle her türlü çalışmayı yapıyoruz, onu söyleyeyim. Onların eşgallerini belirlemek suretiyle bu üniversitede okuma hakkını vermeyeceğiz. Üniversite terörist gençlik yetiştirmez.”


Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne: Gereğini yaparız