Ana SayfaGüncelErdoğan: Kadınlarımızın hakları konusunda şahsım kadar duyarlı bir başka siyasetçi var mıdır bilmiyorum

Erdoğan: Kadınlarımızın hakları konusunda şahsım kadar duyarlı bir başka siyasetçi var mıdır bilmiyorum

HABER MERKEZİ – Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadın tüm insanlığın ilk öğretmenidir” dedi ve 15 yıldır kadınların tüm alanlarda statülerinin yükseltilmesi için çalıştıklarını savundu. Afrin’e yönelik operasyona ilişkin de konuşan Erdoğan, ABD’ye “20 tane üs kurmuşsun Kuzey Suriye’de ne işin var?” diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü Programı’nda konuştu.

AKP’nin 15 yıldır kadınların tüm alanlarda statülerinin yükseltilmesi için çalıştığını savunan Erdoğan, “İş gücüne katılımlarını 9 puan artırdığımız kadınlarımız geçmişle mukayese edilemeyecek yere sahip” dedi.

“Kadın tüm insanlığın ilk öğretmenidir” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Çocuk doğum öncesinden başlayarak uzunca bir süre her şeyi annesinden öğrenir. Doğumdan sonra başlamıyor eğitim-öğretim doğumdan önce başlıyor. Benim gözümde kadınlar insanlığın öğretmenidir.”

“Kadınlarımızın hakları, sorunları konusunda şahsım kadar duyarlı bir başka siyasetçi var mıdır bilmiyorum” diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Zaman zaman kadın meselesi konuşulurken anne vurgusunu yapmamdan rahatsız olan var biliyorum. Ama Allah’ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık annelik vasfıdır. Birileri ısrarla bizim validelerimizi yanlış göstermeye çalışıyor. Kadını annelik vasfından ayırmak demek, onun en büyük ayrıcalığını elinden almak demektir. 

Erdoğan, ‘Şiddet gören kadın şükretmeli’ diyen Sosyal Doku Başkanı Nurettin Yıldız’ı kastederek son verilen kimi fetvalara tepki gösterdi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Var oluş gayesi sadece istismar olan marjinalleri asla dikkate almayız. Son günlerde din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup dinimizde yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil.

İslam’ı 14-15 asır öncesi hükümleriyle bugün uygulayamazsınız. Bugün İslam’ın uygulanması zamanın koşulların şartlarıyla değişiyor. Birçok hoca efendi şimdi beni tefe koyup çalacak rabbim tefe koymasın.”

Bir kez daha kadınların tepkisine neden olan “üç çocuk” söylemini yineleyen Erdoğan, “Birileri ısrarla bizim kadınlarımızı yanlış göstermeye çalışıyor. En az 3 çocuk dediğimde rahatsız olanlar bu millete düşman oldukları için rahatsız oluyor” dedi.

Afrin açıklaması ve ABD’ye tepki

Afrin’e yönelik operasyona ilişkin de konuşan Erdoğan, “Biz işgal için girmedik” dedi.

ABD’ye “20 tane üs kurmuşsun Kuzey Suriye’de ne işin var?” diye tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi:

“Bu operasyonların hedefleri belli durmayacağız.

5 bin TIR silah getiriyorsun kime karşı? DEAŞ’ı temizledik diyorsun bu silahlar burada niye? Yoksa bizim için mi bunları getiriyorsun? Bak dedim şunu bilin biz bir ölürüz bin diriliriz ve bu yolda böyle gidececeğiz. Bizi bu tür teknoloji bütün bunlar korkutmaz. Bizim hedefimiz başkadır. Onların füzeleri nükleer füzeleri her şeyi olabilir. Bunlar bize vermiyorlardı bunu. Şimdi biz de öyle yapmaya başladık. Artık bunlar bizde de var. Ama bizim bunların ötesinde Allah’ımız var. Biz şehadete koşuyoruz onlar nereye koşuyor bilemem.”

Previous post
8 MART | Fotoğraflarla: Kadınlar dünyanın dört bir yanında sokaklarda
Next post
Gabriel yeni kabinede yok: Almanya'nın yeni Dışişleri Bakanı Heiko Maas