Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘bozkurt’ açıklaması: Farkında bile değildim ama güzel oldu

Erdoğan’dan ‘bozkurt’ açıklaması: Farkında bile değildim ama güzel oldu

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Mersin kongresi öncesi yaptığı ‘bozkurt’ işaretini farkında olmadan yaptığını belirterek, “İrademizin dışında oldu ama güzel de oldu” dedi. Erdoğan, AB-Türkiye zirvesine ve Şengal’e yönelik yapılacağının işareti verilen operasyona da değindi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılan Türkiye-Avrupa Birliği (AB) zirvesinden dönerken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hürriyet’ten Hande Fırat’ın haberine göre Erdoğan, zirveye ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Tabii ki, ‘Her şey dört dörtlük, bütün olumsuzluklar geride kaldı’ demek, kendimizi yanıltmak olur. Ama liderler düzeyinde bir araya gelmemiz; beraberce masaya oturup samimi bir şekilde konuşmamız önemliydi. Diyaloğu sürdürme, ilişkilere ivme kazandırma hususunda mutabakat var.”

Türkiye’de ‘yanlışlıkla sınırı geçtikleri’ belirtilen iki Yunanistan askerinin tutuklu bulunmasına dair de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB yetkililerine şunları söylediğini aktardı:

“Konunun yargıda olduğunu, ailesinin, konsolosluk yetkililerinin askerleri ziyaret etmekte olduklarını anlattık. ‘Siz çok büyük bir ülkesiniz, siz büyük bir Cumhurbaşkanısınız, o iki askerin bırakılmalarını sağlayın’ dediler. Ben de cevaben, ‘Ben adaletten daha büyük değilim. Olay yargı aşamasındadır. Yargı makamlarının verecekleri kararı beklemek lazım’ dedim.”


Türkiye-AB zirvesi sonrası ortak açıklama

Türkiye-AB zirvesinin ardından: ‘Görüşmede bir uzlaşı sağlayamadık’


‘Bozkurt’ işareti

Erdoğan, partisinin Mersin il kongresine katılmadan önce parti otobüsünden kongrenin yapılacağı salonun dışındakilere ‘bozkurt’ ve ‘rabia’ işaretleri yapmasına dair de konuştu:

“Rabia’yı sayarken, spontane biçimde olmuş o işaret. Hatta ben farkında bile değildim, konuşma bittikten sonra arkadaşlar söylediler. İrademizin dışında oldu ama güzel de oldu.”

Şengal

Ankara’nın operasyon işareti verdiği Şengal’e dair yorumu da sorulan Erdoğan, şunları söyledi:

“Dün gece bize bir haber (Irak Yönetimi) gönderdiler. ‘Biz şu anda Sincar’da [Şengal] gerekli operasyonu birkaç yoldan başlattık, yapıyoruz’ dediler. Onlarda istihbaratın başına geçen yeni bir isim var. Hakan Bey’in (MİT Müsteşarı Hakan Fidan) muhatabı. Hakan Bey’e gelmiş, görüşmüşler bugün. Olumlu istikamette gelişmeler olduğunu belirtiyorlar. Biz de işin takipçisi olacağız.”


İbadi’den Şengal açıklaması: Yıldırım, bilgimiz dışında operasyon yapmayacaklarını söyledi