Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 250 bin liralık tazminat davası

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 250 bin liralık tazminat davası

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’nün bir numaralı sanığı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır” sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na tazminat davası açtı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında kullandığı “FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır” ifadeleri AKP ve CHP arasında tartışmaya neden olmuştu.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, bu ifadelere “Kemal Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu’nun CHP’si bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir” diye tepki gösterirken, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da tazminat davası başvurusu geldi.

Erdoğan’ın avukatları Kılıçdaroğlu hakkında 250 bin TL’lik tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

“Buradan ilk kez, FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır diyorum. Sanığı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır. Versin mahkemeye ispat edeceğim. Sen, devletin bütün sırlarını, kozmik odayı FETÖ’ye açacaksın… Sonra kalkıp, ‘Ne istedin de vermedik?’ diyeceksin. Vali, kaymakam, general, rektör, her şeyi verdik şimdi diyorsun ki ‘FETÖ’nün siyasi ayağı kim?’ Siyasi ayağı sensin arkadaş”