Ana SayfaGüncelGerekçe ‘badem bıyık’: Kayyumdan gazeteciye ‘hakaret’ davası

Gerekçe ‘badem bıyık’: Kayyumdan gazeteciye ‘hakaret’ davası

HABER MERKEZİ – Gazeteci Candemir hakkında bir yazısında Van Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Murat Zorluoğlu için “Badem Bıyıklı” dediği için “Kamu görevlisine görevinden dolayı yazılı iletiyle alenen hakaret” iddiasıyla dava açıldı.

Van’da yaşayan gazeteci Oktay Candemir’in 22 Aralık 2017 tarihinde bir haber sitesinde yazdığı “Badem Bıyık bilakis” başlıklı yazısını kendisine hakaret sayan Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Murat Zorluoğlu, gazeteci hakkında şikayetçi oldu.

Kayyumun talebi üzerine harekete geçen Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Candemir’in “Kamu görevlisine görevinden dolayı yazılı iletiyle alenen hakaret” suçu işlediğini iddia ederek cezalandırılmasını istedi.

Konuya ilişkin soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamenin Van Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi üzerine Candemir hakkında dava açıldı.

MA’nın haberine göre Candemir, yazdığı “Van Valisi Zorluoğlu da badem bıyık bıraktı. İşte ne olduysa o sözlerden sonra oldu” ifadelerinden dolayı önümüzdeki günlerde hakim karşısında çıkacak.

“‘Badem bıyığa’ laf atmak suç oldu”

Van Valisinin AKP’deki modaya uyarak badem bıyık bıraktığını ve kendisinin de buna dair ironik bir yazı kaleme aldığını ifade eden Candemir, “Artık badem bıyığa laf atmak suç oldu” diyerek açılan davaya tepki gösterdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adalet Bakanı’ndan Şık ve Sabuncu’nun tahliyesiyle ilgili açıklama
Sonraki Haber
Hükümetten kadına yönelik şiddete karşı 'önlem': 'Diyanet etkin görev alacak'