Ana SayfaEkoloji‘Göbeklitepe’ye beton döküldü’ açıklamasına Bakanlıktan yanıt

‘Göbeklitepe’ye beton döküldü’ açıklamasına Bakanlıktan yanıt

HABER MERKEZİ – Bakanlıktan Urfa’da dünyanın en eski anıtsal tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe’ye beton döküldüğü iddialarına yanıt geldi.

Urfa’da bulunan 12.000 yıllık geçmişi ile dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe’deki kazıları vefatına kadar devam ettiren Klaus Schmidt’in eşi, arkeolog Çiğdem Köksal Schmidt kazı alanına beton döküldüğünü duyurmuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu olaya ilişkin bir yazılı açıklama yapıldı.

“İddialar mesnetsiz ve bilimsellikten uzaktır” denilen açıklamada “Bakanlığımız, en kısa sürede uzmanlar ve gazetecilerden oluşan bir heyetle Göbeklitepe’deki çalışmaları yerinde inceleyerek, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu kamuoyunun bilgisine sunacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık açıklamasının tamamı şöyle:

Göbeklitepe’de gerçekleştirilen tüm çalışmalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı gözetimi altında yapılmaktadır. Sosyal medya paylaşımlarında ve bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde iddia edildiği gibi, alandaki tarihi yapılara zarar verilmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. İddialar mesnetsiz ve bilimsellikten uzaktır.

Bakanlığımız, en kısa sürede uzmanlar ve gazetecilerden oluşan bir heyetle Göbeklitepe’deki çalışmaları yerinde inceleyerek, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu kamuoyunun bilgisine sunacaktır.

 

Previous post
Uşak'ta iş cinayeti: 1 işçi yaşamını yitirdi, diğeri ağır yaralandı
Next post
Nevin Yıldırım davasında karar: İndirimsiz müebbet hapis cezası