Ana SayfaGüncel‘Görev sürem ne zaman bitiyor?’ diyen Erdoğan, ‘2019’ yanıtını alınca: Ee o zaman erken seçime gerek yok

‘Görev sürem ne zaman bitiyor?’ diyen Erdoğan, ‘2019’ yanıtını alınca: Ee o zaman erken seçime gerek yok

HABER MERKEZİ – Erken seçim tartışmaları sürerken AKP MYK’sinde geçen bir diyaloga köşesinde yer veren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu toplantıda görev süresinin 3 Kasım 2019’da biteceğine işaret ederek, erken seçim tartışmalarına noktayı koyduğunu yazdı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ‘erken seçim’ tartışmalarına köşesinde yer verdi.

Selvi, “Erdoğan’ın sorduğu kritik soru” başlıklı yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim tartışmalarından rahatsız olduğunu, bunu da ”Nereden çıkıyor bu erken seçim tartışmaları” diye dillendirdiğini söyledi.

Yazısında 5 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan AKP MYK toplantısında yaşananlara da yer veren Selvi, burada erken seçim konusunun konuşulduğunu ve Erdoğan’ın, ”Benim görev sürem ne zaman doluyor?” diye sorduğunu aktardı. Selvi, buradaki diyalogu şöyle bildirdi:

“MYK üyeleri beklenmedik bu soru karşısında, ‘2019’da’ karşılığını veriyor. Erdoğan, ‘Ee o zaman’ anlamında başını sallıyor. ‘Niye öne alalım o zaman?’ diye soruyor.”

Bu diyaloga referans ile yazısını sürdüren Selvi, erken seçim tartışmalarının bundan böyle Erdoğan’ın görev süresi göz önüne alınarak yapılması gerektiğini söyledi:

“(…)erken seçim hesabı yapanların bugünden itibaren bu denkleme bir kalemi daha eklemeleri gerekiyor. O da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev süresi. Erdoğan’ın görev süresi 3 Kasım 2019 seçimlerinin yapıldığı güne kadar devam edecek.”

 

Previous post
Cari açık Ocak'ta beklentilerin üzerinde
Next post
Cinsel saldırıya maruz bırakılıp tehdit edildi, saldırgan hala serbest: 'Ben ölünce de rızası vardı derler'