Ana SayfaKültür-Sanatİlhamını Albert Camus’nün “Düşüş”ünden alan bir sergi

İlhamını Albert Camus’nün “Düşüş”ünden alan bir sergi

HABER MERKEZİ – 7 sanatçının fotoğraf, video, resim ve yerleştirmelerden oluşan işlerinin yer alacağı “Düşüş: koltuk boşluğu” isimli sergi 5 Nisan’da REM Art Space’te. Sergi, Albert Camus’nün “Düşüş” kitabından ilham alıyor.

Firdevs Kayhan ve M. Wenda Koyuncu’nun küratörlüğünü yaptığı “Düşüş: koltuk boşluğu” sergisi 5 Nisan – 7 Mayıs 2018 tarihleri arasında REM Art Space.

Farklı disiplinlerde üretilen fotoğraf, video, resim ve yerleştirmelerden oluşan sergi, Albert Camus’nün “Düşüş” kitabından ilham alıyor ve kitaba atıfla da korkular, sıkıntılar ve kaygılar arasında sıkışıp kalmış bireylerin direnme ve teslim olma pratiklerini kendi iç yaşantısında arayışlarını konu ediniyor.

Borga Kantürk, İsimsiz, 2013

“Düşüş”teki çalışmalarda dünya hayatının kırılgan, ölümcül ve geçiciliği, yer çekimine karşı direnmenin yasaları, yalnızlık, bedensel değişim gibi konular işleniyor.

5 Nisan – 7 Mayıs 2018 tarihleri arasındaki sergide Borga Kantürk, Müge Yıldız, Osman Nuri İyem, İrem Tok, Zeren Göktan, İlhan Sayın ve Magnús Logi Kristinsson çalışmaları ile yer alıyor.

Sergiyle ilgili daha ayrıntılı bir bilgi için BURAYA bakabilirsiniz.

Müge Yıldız, Yüzücü, 2017

Adres ve iletişim bilgileri
REM Art Space | Çukurcuma Caddesi No: 20 Beyoğlu – İstanbul
www.remartspace.org