Ana SayfaGüncel‘İşgal devleti değiliz’ diyen Erdoğan: Şengal’e de operasyonlar başladı

‘İşgal devleti değiliz’ diyen Erdoğan: Şengal’e de operasyonlar başladı

HABER MERKEZİ – Afrin’e yönelik düzenlenen operasyonun devam edeceğini belirten Erdoğan, “Bu PKK’liler Şengal’e doğru gittiler o zaman Şengal’e de gireceğiz dedim. Şimdi oraya da operasyonlar başladı” dedi.

Partisinin Trabzon Olağan Kongresi’nde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’in ardından Şengal’e de operasyon düzenleneceğini söyledi.

İşgal devleti olmadıklarını ileri süren Erdoğan, “Niye bu PKK’liler Şengal’e doğru gittiler o zaman Şengal’e de gireceğiz dedim. Şimdi oraya da operasyonlar başladı. İçeride, dışarıda teröristler ile mücadele. Derdimiz teröristler. İşgal devleti değiliz. Onun Batıda örnekleri var” dedi.

“Bizim geçmişimizde, tarihimizde böyle bir şey yok” diyen Erdoğan batılıların kendilerine akıl vermeye çalıştığını belirterek şunları söyledi:

“O aklı kendinize saklayın dedim. Hepsinin video kayıtları var. Yarın zaten Varna’da bir araya geleceğiz. Hazırlıkları yaptım kendilerine göstereceğim. Bu milletin onuru, gururu ile oynamaya kimsenin hakkı yok. Dimdik ayakta duracağız taviz vermeyeceğiz. Mazlumun ahı yerde kalmayacak. Çalışmalarımızı bu şekilde yürütüyoruz.”

Tel Rıfat’a da operasyon sinyali

Şengal’in ardından Tel Rıfat’a yönelik de operasyon düzenlenebileceğinin sinyalini veren Erdoğan, “İnşallah kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alarak, bu harekatı hedefine ulaştıracağız” diye konuştu.