Ana SayfaÇalışma Yaşamıİstanbul’da özel halk otobüsleri kontak kapattı, İETT soruşturma başlattı

İstanbul’da özel halk otobüsleri kontak kapattı, İETT soruşturma başlattı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bazı özel otobüs işletmecileri bugün kontak kapatma eylemi yaptı. İETT ise yolcu taşımama eylemine katılan işletmeciler hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

İstanbul Otobüs AŞ. bünyesinde hizmet veren sendika üyesi erguvan halk otobüsü işletmecileri bu sabah saatlerinde kontak kapatma eylemi yaptı.

Kontak kapatan bir grup otobüs sahibi, Olimpiyat Stadı çevresinde toplanırken, işletmeciler İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları paranın maliyetlerini karşılamadığı gerekçesiyle eylem başlattıklarını belirtti.

MA’nın haberine göre eylemde kontak kapatılan otobüs sayısının 600 civarında olduğu ifade edildi.

İETT’den soruşturma

Eylemin ardından İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) kontak kapatan işletmeciler hakkında soruşturma başlattı.

İETT, eylemle ilgili yazılı yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“İstanbul’da toplu taşıma hizmeti için İstanbul Otobüs AŞ bünyesinde çalışan bazı ‘Erguvan Otobüs’ işletmecileri ekonomik sebepler ileri sürerek bugün yolcu taşımama eylemi yapmıştır. Sabah itibari ile Anadolu yakasında 104 araç, Avrupa yakasında ise 148 araç olmak üzere toplam 252 araç sefere çıkmamıştır. İETT olarak halkımızın mağdur olmaması için tüm tedbirler alınmıştır. Avrupa yakasında 173 Anadolu yakasında ise 79 olmak üzere toplam 252 araç ile ek sefer düzenlemiştir. İstanbul Halkı toplu ulaşımda bugün alınan önlemler nedeniyle önemli bir sorun yaşamamıştır. Meydana gelen lokal aksaklıklara anında müdahale edilerek ulaşım sağlanmıştır. Yolcu taşımama eylemine katılan işletmeciler hakkında yasal işlem başlatılmıştır.”




Önceki Haber
İthal çelik ve alimünyuma ek vergi: Trump, gümrük tarifesini imzaladı
Sonraki Haber
2017'de Edirne'de 186 çocuğun hamile bırakıldığı tespit edildi