Ana SayfaGüncelKaramollaoğlu’ndan Erdoğan’a üç maddelik ‘ittifak’ yanıtı

Karamollaoğlu’ndan Erdoğan’a üç maddelik ‘ittifak’ yanıtı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim ittifakı ile ilgili “Güle güle demekten başka elimizden bir şey gelmez” ifadelerini kullandığı Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’ndan ittifak için üç maddelik yanıt geldi. Karamollağlu, “siyaset üslubu”, “kuvvetler ayrılığı”, “yolsuzluk ve israfın önüne geçilmesinin” ittifakın olmazsa olmaz maddeleri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı grup toplantısında MHP ile yapacakları ittifaka katılmayacaklarını dile getiren Saadet Partisi’ne yönelik “Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler, eğer kendilerine başka bir yol veya yol arkadaşı seçiyorlarsa onlara da ‘Güle güle’ demekten başka elimizden bir şey gelmez” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu sözlerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan yanıt geldi.

Katıldığı televizyon programında ittifak maddelerini sıralayan Karamollaoğlu, “siyaset üslubu”, “kuvvetler ayrılığı”, “yolsuzluk ve israfın önüne geçilmesinin” ittifakın olmazsa olmaz maddeleri olduğunu söyledi.

Karamollağlu şöyle konuştu:

“Bir, siyaset üslubu… Biz siyaset üslubunun kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı değil kucaklaştırıcı olmasını istiyoruz. Bu bir numara, olmazsa olmazdır.

İki, bizim yönetim anlayışımız önemli. Biz yönetim anlayışında bir numaralı mesele kuvvetler ayrılığı prensibinin olması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye yönetilecekse Kuvvetler ayrılığı olmazsa olmazdır. Bir kişiye tüm yetkiyi vereceksiniz ve o kişi denetlenemez olacak aynı zamanda da bir partinin genel başkanı olacak.

Kuvvetler ayrılığı içerisinde adaletin önemli bir yeri var. Adaleti tam olarak sağlamalıyız mecburiyetindeyiz. Adaletin tarafı olmaz. Hukuk üstün tutulacak. Bunsuz bir yönetim zorbalık yapar. Bizim mutlaka bunun için de liyakata değer verilmesi gerekir. İnsanlara görev verilirken mutlaka liyakata önem verilmesine inanıyoruz. Bugün liyakata önem verilmediğini görüyoruz. Onun için sık sık değişiklik oluyor.

Bir başka konu, siz iktidarda bulunursanız iktidarı bir nimet vesilesi görüp yolsuzluk ve israfa yönelenler olabilir. Türkiye’de bunun büyük bir problem olduğunu düşünüyoruz. Yolsuzluk ve israf ile çok ciddi bir şekilde mücadele edilmelidir.”




Önceki Haber
Geçmiş flu, gelecek kaygılı: Hayal kurmakta zorlanan ama yine de umutlu mülteci kadınlar
Sonraki Haber
Kadının tarihi arşivleniyor