Ana SayfaGüncelKati Piri’den Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine ‘terörist’ diyen Erdoğan’a tepki

Kati Piri’den Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine ‘terörist’ diyen Erdoğan’a tepki

HABER MERKEZİ – AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik kullandığı ‘terörist’ ifadesine, “Eleştirel düşünce, yeni Türkiye’de tehlikeli bir çaba” sözleriyle tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri hakkında “O komünist, o vatan haini, terörist gençler üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz”

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, Erdoğan’ın öğrenciler için ‘terörist’ ifadesi kullanmasına tepki gösterdi.

Piri, Twitter hesabından, Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Afrin protestosuna katılan öğrencilere “terörist” olarak hitap etmesine dair bir haberi paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Savaş karşıtı protestocular, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘terörist’ olarak nitelendirildi. Eleştirel düşünce, ‘yeni Türkiye’de tehlikeli bir çaba.”

Ne olmuştu?

TSK ve ÖSO gruplarının Afrin’e girilmesinin ardından üniversitede lokum dağıtmak isteyen bir grup, “Katliamın lokumu olmaz” diyen üniversiteliler tarafından protesto edilerek engellenmişti.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi’ni hedef almış, dün (24 Mart) de tekrar üniversitelileri hedef göstererek şunları söylemişti:

“O komünist, o vatan haini, terörist gençler onların masalarını dağıtıyor. O terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz.”

Erdoğan’ın hedef gösterdiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bu sabah ev ve yurt baskınlarıyla gözaltına alınmıştı.

Erdoğan “Okuma hakkı vermeyeceğiz” demişti: Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine şafak baskını