Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Afrin için lokum dağıtanlara müdahaleyi doğru bulmuyoruz

Kılıçdaroğlu: Afrin için lokum dağıtanlara müdahaleyi doğru bulmuyoruz

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananlara değinen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğrencileri hedef almasına tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Afrin için lokum dağıtanlara müdahaleyi asla ve asla doğru bulmuyoruz. Üniversite yönetimi müdahale etmeli” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, “FETÖ’nün bir numaralı sanığı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada iktidarı, darbe girişiminin siyasi ayağını ortaya çıkarmamakla suçladı.

CHP lideri, “Buradan ilk kez FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır diyorum. FETÖ’nün bir numaralı sanığı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır” dedi.

‘Afrin için lokum dağıtanlara müdahaleyi doğru bulmuyoruz’

Hiçbir zaman Afrin’e yönelik operasyona karşı gelmediklerini belirten CHP lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin’e dönük harekât için lokum dağıtan öğrencileri “Katliamın lokumu olmaz” sözleriyle protesto eden öğrencileri hedef almasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

“Afrin için lokum dağıtanlara müdahaleyi doğru bulmuyoruz” diyen Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi’nde bir grup öğrenci Afrin için lokum dağıtıyor, başımızın üzerinde yeri var. Üniversiteler bilgi yuvalarıdır ama üniversitelerde şiddet olmaz. Üniversiteyi şiddete teslim ederseniz üniversite bilgi üretmez. Lokum dağıtanlara müdahaleyi asla ve asla doğru bulmuyoruz. Burada yapılacak iş üniversite yönetimidir. Olaya müdahale eder. Koltukta oturan zat doğrudan müdahale ediyor. ‘Sizi üniversitede okutmayacağım’ diyor. Sen kimsin ya! Kimsin de okutmayacaksın. Üniversiteler senin babanın malı mı?”

Ne olmuştu?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Türkiye destekli ÖSO gruplarının Afrin’e girmesinin ardından üniversitede lokum dağıtmak isteyen bir grup, “Katliamın lokumu olmaz” diyen üniversiteliler tarafından protesto edilerek engellenmişti.

Bunun üzerine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi’ni hedef almış, 24 Mart’ta da tekrar üniversitelileri hedef göstererek şunları söylemişti:

“O komünist, o vatan haini, terörist gençler onların masalarını dağıtıyor. O terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz.”

Erdoğan’ın sözlerinin ardından üniversite öğrencilerine yönelik gözaltı operasyonu yapılmış, 10’u aşkın öğrenci gözaltına alınmıştı.