Ana SayfaGüncelMeclis’te ‘Afrin halkı katliamla karşı karşıya’ diyen HDP’li Kaya’nın mikrofonu kapatıldı

Meclis’te ‘Afrin halkı katliamla karşı karşıya’ diyen HDP’li Kaya’nın mikrofonu kapatıldı

HABER MERKEZİ – Meclis Başkanı Ayşe Nur Bahçekapılı, HDP Milletvekili Hüda Kaya’nın Afrin’deki sivil halkın katliamla karşı karşıya olduğunu söylemesi üzerine mikrofonunu kapattırdı ve “Asla bu kürsüden konuşmanıza izin veremeyeceğim” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nunbugünkü oturumunda, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, partisinin TBMM’ye sunduğu “Afrin araştırma önergesi” hakkında konuşmak için kürsüye çıktı.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kent merkezini kuşatmasına değinen Hüda Kaya, “Sizlere söylendiği gibi inancımızda, kitabımızda kendi halinde yaşayan bir şehir halkına saldırmak cihat değildir, fetih değildir. Bizlere öğretildiği gibi millilik yoktur kitabımızda. Bunların inancımızda olduğunu iddia etmek başta Allah’a ve onun barış ve adalet mesajını bizlere ileten Hazreti Peygamber’e büyük bir iftiradır” dedi.

“Afrin savaşı, Türkiye güvenlik sorunu yaşadığından dolayı başlamamıştır” diyerek sözlerini sürdüren HDP’li Kaya, AKP’ye yönelik eleştirilerde bulundu ve savaşa karşı çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

Hüda Kaya, Afrin’deki sivil halkın katliamla karşı karşıya olduğunu da söyledi ve “Buna onay vermemiz mümkün değildir” dedi.

HDP’li vekil, “Araplar, Türkmenler, Ezidiler; IŞİD vahşetinden Afrin’e kaçtılar, oraya sığındılar, orada demokratik bir yönetim oluşturmaya, yaşamlarını orada kurmaya çalışıyorlar. Siz gidip böyle bir şehir halkını katletmek üzere ÖSO katillerine, IŞİD katillerine teslim etmeye çalışıyorsunuz. ÖSO, IŞİD’dir; ÖSO, El Kaide’dir. ÖSO, katiller ordusudur” dediği sırada Meclis Başkanı Ayşe Nur Bahçekapılı’nın talimatıyla Hüda Kaya’nın mikrofonu kapatıldı.

Bahçekapılı, Kaya’ya “Bu kürsüden bu ifadelerle konuşmanıza müsaade etmeyeceğim. ‘Kirli bir savaş yapıyorsunuz ve sivil halkı öldürüyorsunuz’ diye nitlendiremezsiniz. Asla bu kürsüden konuşmanıza izin veremeyeceğim” dedi.




Önceki Haber
ABD'den BM Güvenlik Konseyi'ne Suriye'de yeni ateşkes teklifi
Sonraki Haber
52. gün: Afrin'de ateşkes uygulanmıyor, çatışmalar kent merkezine ulaştı