Ana SayfaToplumsal CinsiyetMersin’de trans kadına saldırı: Geçici olarak görme yetisini kaybetti

Mersin’de trans kadına saldırı: Geçici olarak görme yetisini kaybetti

HABER MERKEZİ – Mersin’de bir trans kadın iki erkeğin saldırısına uğradı. Trans kadının geçici süreyle görme yetisini kaybettiği, burun kemiği ve dişi kırıldığı belirtildi.

Mersin’de dün gece saatlerinde Serap isimli bir trans kadın iki erkeğin saldırısına uğradı.

Kaos GL’den Yıldız Tar’ın haberine göre saldırı sonucu Serap’ın burun kemiği ve dişi kırıldı, ayrıca geçici süreyle görme yetisini kaybetti.

Saldırının ardından Serap’la görüşen Mersin 7 Renk LGBTİ Dayanışma Derneği’nden Yağmur Arıcan, polisin saldırılara karşı ilgisizliğine değindi.

‘Polis bir trans kadını köpeklerle kovaladı’

Arıcan bu saldırılara dair şu örneği verdi:

“Geçtiğimiz günlerde yine bir trans kadını sokakta köpeklerle kovaladı polis. Bize ulaşan trans kadın, polisin halka ‘yakalayın’ gibi talimatlar verdiğini söyledi.”

‘Çok basit bir olay avukat istemeyin’

Polisin tutumunun saldırganları cesaretlendirdiğini savunan Arıcan, Serap’a yönelik saldırıya dair şu bilgileri paylaştı:

“Dün yaşanan saldırıda ise iki şahıs Serap’ı darp ediyor. Hastaneye gidiyor. Polis ekibi uzunca süre hastaneye gelmiyor. Hastane polisi devreye giriyor. Ardından biz avukatla birlikte karakola gidip şikayetçi olduk. Bu sırada bize karakolda, ‘Bu çok basit bir olay, avukat istemeyin’ denildi. Olay bir şekilde geçiştirilmeye çalışılıyor. Yine karakolda polislerin trans kadınları köpeklerle kovalamasını hatırlattığımızda o ekipten şikayetçi olmamızı söylediler.”

Previous post
Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı da görevden alındı
Next post
CHP’li Yarkadaş: Özgürlükçü Demokrasi’nin matbaasını yandaş medya grubuna satmak istiyorlar