Ana SayfaGüncel‘Onların adına sorun’: Tutuklu gazeteciler için akreditasyon kartı

‘Onların adına sorun’: Tutuklu gazeteciler için akreditasyon kartı

HABER MERKEZİ – Avrupalı Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye’deki tutuklu gazetecilerin durumuna dikkat çekmek amacıyla Varna’da yapılacak AB-Türkiye zirve toplantısında 95 gazeteci için basın akreditasyon kartı hazırladı.

Avrupalı Gazeteciler Cemiyeti Bulgaristan Şubesi 26 Mart’ta Varna’da yapılacak AB-Türkiye zirve toplantısı öncesi Türkiye’deki tutuklu gazetecilerin durumuna dikkat çekme amacıyla 95 tutuklu gazeteci için akreditasyon kartı bastırdı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre cemiyetten konuya ilişkin yapılan açıklamada, “95 Türk meslektaşımız maalesef  bu zirveyi takip edemeyecek, eğer tutuklu olmasalardı burada sorularını soracaklardı. Onlar parmaklıların ardında. Bu yüzden zirveyi takip edecek Bulgar ve Türk gazetecileri bu kartları yakalarına asmaya ve o sorularını o gazeteciler adına sormaya davet ediyoruz” denildi.

Cemiyetten yapılan çağrıda şu ifadeler yer aldı:

“Maalesef, 95 Türk meslektaşımız bu zirveyi takip edemeyecek ve politikacılara verdikleri sözün hesabını soracak sorular soramayacak, işlerini yapamayacaklar, çünkü onlar parmaklıların ardında. Bu yüzden zirveyi takip edecek Bulgar ve Türk gazetecileri bu kartları yakalarına asmaya ve o sorularını o gazeteciler adına sormaya davet ediyoruz.

Gazeteciler terörist değildir ve işlerinden dolayı terörist muamelesi görmemeliler. Eleştirel gazeteciyi hapse atsanız bile onları duymaktan kaçamazsınız, başkaları onlar adına seslerini yükseltecektir. Biz onların sesi olacağız.

Gazetecilerin çoğu özgürlüklerinden yoksun bırakıldığı zaman Martin Luther King’in o meşhur sözünü hatırlamalıyız: Hepimiz özgür olana dek hiç birimiz özgür değiliz.”

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un ev sahipliğinde yapılacak zirveye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konsey ve Komisyon başkanları Donald Tusk ve Jean-Claude Juncker’in katılması bekleniyor.