Ana SayfaÇalışma YaşamıÖzel halk otobüsleri kontak kapatıyor, İETT’ye göre ‘eylem ulaşımı etkilemeyecek’

Özel halk otobüsleri kontak kapatıyor, İETT’ye göre ‘eylem ulaşımı etkilemeyecek’

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bazı özel otobüs işletmecileri yarın kontak kapatma eylemi yapacak. Eylemin ‘kamu otoritesini sarsacağını’ savunan İETT’ye göre bu durum ‘ulaşımda aksamaya neden olmayacak’.

İstanbul Otobüs AŞ. bünyesinde çalışan bazı özel otobüs işletmecileri yarın kontak kapatacak.

Otobüs işletmecilerinin eyleme gitme nedeni, belediyeden alınan ücretlerin taşıma ve yakıt masraflarının çok altında kalması.

Otobüslerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde kontak kapatacaklarını duyurması üzerine İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) de yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Taşımacılar, taşımacılık faaliyetini sözleşme ve mevzuat hükümlerine göre yerine getirmekle yükümlüdürler. Söz konusu taşımacıların yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmadığı gibi yapılması planlanan eylem, sözleşmenin ‘Toplu olarak direniş yaparak taşımacılığı durdurmak, aksatmak otobüsle birlikte gösteri yapmak, kamu düzenini ve otoritesini sarsacak v.b eylemlerde bulunmak’ hükmü kapsamında değerlendirilecektir” denildi.

İETT’nin toplu taşımacılık hizmetinin aksamaması için gerekli önlemleri aldığının da belirtildiği açıklamada, “İhtiyaç duyulan hatlara ek seferler planlanmıştır. Eylem olması halinde İstanbullular toplu ulaşımda sorun yaşamayacaktır” bilgisi verildi.

Aytaç: Araçlarımız sefere çıkamayacak

Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Kemal Çetin ise otobüs işletmecileri adına yaptığı açıklamada, belediyeden alınan ücretlerin taşıma ve yakıt masraflarının çok altında kaldığını belirterek, şunları söyledi:

“Mevcut koşullarda ilerleyen günlerde araçlarımızı sefere çıkaramayacak durumda kaldığımızdan geçici olarak izinli sayılmamız ve gereğinin yapılmasını saygıyla arz ederiz. Yarın sefere çıkamayacağımızdan dolayı İstanbullu hemşehrilerimizden özür dileriz.”




Önceki Haber
Gabriel yeni kabinede yok: Almanya'nın yeni Dışişleri Bakanı Heiko Maas
Sonraki Haber
Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da aralarında olduğu gazetecilere hapis cezaları