Ana SayfaGüncelÖzgür Gündem davaları 7 Mayıs’a ertelendi

Özgür Gündem davaları 7 Mayıs’a ertelendi

HABER MERKEZİ – Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katılan 8 gazeteci ile gazetenin 9 yazar ve çalışanının yargılandığı iki ayrı davanın duruşmaları 7 Mayıs’a ertelendi.

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin 9 yazar ve çalışanının gazetede yayımlanan yazılar nedeniyle yargılandığı davaya, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Reyhan Çapan, Eren Keskin, Ayşe Batumlu, Nuray Özdoğan, Ayşe Berktay, Reyhan Hacıoğlu, Celalettin Can, Hüseyin Aykol ve Filiz Koçali’nin yargılandığı davanın duruşmasında gazetenin avukatı Özcan Kılıç, Basın Bürosu’ndan davaya konu olan tarihlerde genel yayın yönetmeninin kim olduğunun sorulmasını talep etti.

Kılıç, esas hakkında mütalaaya beyanda bulunmak üzere süre istedi.

Mahkeme, talep doğrultusunda esas hakkındaki savunmanın hazırlanması için süre vererek duruşmayı 7 Mayıs’a erteledi.

Davanın bir önceki duruşmasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı. Mütalaada, gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Reyhan Çapan, eş genel yayın yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol’un zincirleme bir şekilde “örgüt propagandası yaptıkları” iddiasıyla cezalandırılmaları talep edilmişti. Diğer gazeteciler hakkında ise ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi istenmişti.

İkinci dava da ertelendi

Bu davanın ardından kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan gazetecilerden Faruk Eren, Ertuğrul Mavioğlu, Celal Başlangıç, Ömer Ağın, İhsan Çaralan, Celalettin Can, Fehim Işık ve Öncü Akgül’ün “örgüt propagandası” suçlamasıyla yargılandığı dava görüldü.

Duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıklaması için dosyanın kendisine verilmesini istedi.

Mahkeme, savcının talebi doğrultusunda karar vererek, duruşmayı 7 Mayıs’a erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
55. gün: Saldırılar Afrin kent merkezine uzandı
Sonraki Haber
Ahmet Şık: Karanlığınıza teslim olmayacağız