Ana SayfaGüncel“Özgürlükçü Demokrasi listenin başındaymış; diğerlerini de benzer bir gelecek bekliyor”

“Özgürlükçü Demokrasi listenin başındaymış; diğerlerini de benzer bir gelecek bekliyor”

HABER MERKEZİ – Gazeteci Ragıp Duran, Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’ne polis baskınıyla el konulmasına ilişkin, “Özgürlükçü Demokrasi, anlaşıldı ki, listenin başındaymış. Yarın öbür gün, bağımsız gazetecilik yapmaya çalışan diğer yayın organlarını da benzeri bir gelecek bekliyor” dedi.

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’nin merkez binası ve gazeteyi basan Gün Matbaacılık Reklam Film Basın Yayın Tanıtım San. Tic. Şti’ye dün gece saatlerinde polis baskını düzenlendi.

Avukatlara savcılık tarafından bilgi verilmediği için gözaltı sayısı ile ilgili net bir sayı olmasa da gazetenin imtiyaz sahibi ile 9 matbaa çalışanının gözaltında olduğu biliniyor.

Öte yandan gazetenin avukatlarına gazete ve matbaanın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredildiği sözlü olarak iletilse de bu konuda da henüz resmi bir tebligat yok.


“Her zaman bir yol bulduk ya da yol açtık; kaygılanmayın, yine geleceğiz”


Gazeteci ve medya eleştirmeni Ragıp Duran, gazete ve matbaaya ‘el konulması’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MA’dan Diren Yurtsever’e konuşan Duran, gazetenin TMSF görevlilerinin araya girmesiyle yayın hayatına son verilmesinin “manidar” olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

“Ne var ki KHK ile ya da herhangi bir mahkeme kararı ile bu gazeteyi yasaklamak mümkün iken, araya TMSF’yi sokup kayyum marifetiyle Özgürlükçü Demokrasi’nin yayım hayatına son vermeleri de manidar. Yurtiçinde özellikle de uluslararası alandaki tepkileri ciddiye mi alıyorlar ki.”

Duran, gazetenin daha önce de baskılara maruz kaldığını vurgulayarak, “Gazeteye kayyum atamakla bu değerleri, bu zihniyeti, bu mücadele ruhunu ortadan kaldırmak mümkün değil” dedi.

“Özgürlükçü Demokrasi listenin başındaymış, sıra diğerlerinde”

İktidarın medya üzerindeki yöneliminin devam edeceğini savunan Duran, “Özgürlükçü Demokrasi, anlaşıldı ki, listenin başındaymış. Yarın öbür gün, bağımsız gazetecilik yapmaya çalışan, Saray’a biat etmeyen diğer yayın organlarını da benzeri bir gelecek bekliyor. Çünkü bütün medya manzarasında toplam tiraj içinde belki en fazla yüzde 5 oranına ulaşabilen 5-6 gazete, Tek Adam’ın gözünde terörist, komünist, vatan haini… İnsanın evinde, pardon Saray’ında ayna olmayınca böyle suçlamalar yapabiliyor” ifadelerini kullandı.

Bu anlamıyla bağımsız gazetecilik yapmak isteyen gazeteciler için yeni bir dönemin başladığını belirten Duran, “Türk, Kürt, Marksist Sosyal-Demokrat, Anti-kapitalist Müslüman, Liberal Sosyalist ayrımı yapmadan tek adamın, tek medyasına karşı, bütün muhaliflerin, barış ve özgürlük ilkesi altında gökkuşağı yayın organını yaratmakla görevliyiz” diye konuştu.

Previous post
Başbakan Yıldırım'dan yerel seçim açıklaması
Next post
2017 yılı büyüme rakamları açıklandı