Ana SayfaGüncel‘Resmi bir bildirim yok’: Kayyum Özgürlükçü Demokrasi ve Gün Matbaa’nın evraklarını istedi

‘Resmi bir bildirim yok’: Kayyum Özgürlükçü Demokrasi ve Gün Matbaa’nın evraklarını istedi

HABER MERKEZİ – Polis baskınının yapılan ve TMSF’ye devredildiği belirtilen Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık’ın muhasebe işlerinin görüldüğü muhasebe bürosuna giden ve kendisini matbaanın kayyumu olarak tanıtan Levent Bozkurt, iki şirkete dair resmi evrakları istedi.

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve gazeteyi basan Gün Matbaa’sına 29 Mart günü polis baskını yapılmış ve her iki kurumun da TMSF’ye devredildiği iletilmişti.

Soruşturma kapsamında dünden bu yana aralarında Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İshak Yasul’un da aralarında olduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Gazetenin avukatları henüz savcılıktan bilgi alamazken, kendisini matbaanın kayyumu olarak tanıtan Levent Bozkurt, her iki şirketin muhasebe işlemlerinin yürütüldüğü muhasebe bürosuna giderek,  matbaa ile gazeteye dair fatura ve kayıt defterlerini istedi. Bozkurt’un muhasebeye yazılı her hangi bir belge tebliğ etmediği öğrenildi.

Öte yandan, soruşturma savcısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlarla Soruşturma Bürosu Vekili Hasan Yılmaz ile 3 gündür görüşmeye çalışan avukatlara bugün de her hangi bir bilgi verilmedi.

Savcılığa giden gazete ve Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi avukatlarına, savcının yoğun olduğu ve bugün görüşemeyeceği iletildi.

Savcılık kalemi avukatlara, Pazartesi günü için önce telefonla kendilerini aramalarını, savcının uygun olması durumunda görüşmenin yapılabileceğini ilettiği bildirildi.

 

Previous post
DSG'ye desteğini yineleyen Fransa: Suriye'de yeni operasyon planımız yok
Next post
‘Kadın yoksa ekonomik büyüme de yok’