Ana SayfaDünyaSlovakya’da gazeteci cinayetinden sonra 3 siyasetçi istifa etti

Slovakya’da gazeteci cinayetinden sonra 3 siyasetçi istifa etti

HABER MERKEZİ – Slovakya tarihinde öldürülen ilk ve tek gazeteci Jan Kuciak cinayetinin ardından ülkede biri bakan olmak üzere üç siyasetçi istifa ettiğini duyurdu.

Slovakya’nın aktuality.sk haber portalında muhabir olarak çalışan 27 yaşındaki araştırmacı gazeteci Jan Kuciak ile birlikte yaşadığı Martina Kusnirova, geçen hafta sonu evlerinde vurularak öldürülmüştü.

Cinayet ile ilgili soruşturma başlatan polis, Kuciak’ın öldürülme sebebinin “büyük bir ihtimalle gazetecinin araştırma işleriyle ilintili” olduğunu söylemişti.

Kuciak son haberinde, Slovakya Başbakanı Robert Fico’nun danışmanı Maria Troskova ile eski patronu, Slovakya hükümetinin Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Viliam Jasan’ın İtalyan suç örgütleriyle işbirliği yaptıklarını yazmıştı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, araştırmacı gazeteci Jan Kuciak’ın yazdığı ancak bitiremediği haberinde adı geçen siyasetçiler, soruşturma sona erene kadar görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Troskova ve Jasan, ortak açıklamalarında görevlerini kötüye kullanmadıklarını ve cinayetle ilgili olmadıklarını söyledi ve soruşturma boyunca görevlerinden ayrıldıklarını belirtti.

Fico’nun partisi SMER üyesi Kültür Bakanı Marek Madaric de cinayetler sonrası bir bakan olarak tek seçeneğinin istifa olduğunu belirtip görevinden ayrıldı.

Madaric, ‘kendi görev süresinde bir gazetecinin öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu’ söyledi.

Jan Kuciak, Slovakya tarihinde öldürülen ilk ve tek gazeteci.