Ana SayfaGüncelTGS’den Özgürlükçü Demokrasi baskınına tepki: Seçime giderken tüm kesimler susturulmak isteniyor

TGS’den Özgürlükçü Demokrasi baskınına tepki: Seçime giderken tüm kesimler susturulmak isteniyor

HABER MERKEZİ – TGS, polislerce basılan Özgürlükçü Demokrasi’ye ve matbaasına kayyum atandığının duyurulmasına tepki gösterdi, “Türkiye tek sese, tek renge, tek görüşe sığmaz” dedi.

Polis tarafından basılan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi’ne ve matbaasına kayyum atandığının duyurulmasına Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tepki gösterdi.

Sendika yaptığı açıklamada “hükümetin satın alma yoluyla susturamadığı medya kuruluşlarını el koyarak susturmaya çalıştığını” belirtti ve “Türkiye tek sese, tek renge, tek görüşe sığmaz” ifadesini kullandı.

Özgürlükçü Demokrasi’ye yönelik baskınla tüm gazetecilere gözdağı verildiğini belirten Sendika, OHÂL ile birlikte medyaya yönelik baskıların daha da arttığını, iktidarın her farklı görüşü ‘terörizm’ ile yaftaladığını ve iktidarın dilini kullanmayan herkesin hedef hâline getirildiğini vurguladı.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, medya üzerindeki baskının son bulması ve gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaparak, halkın haber almasının önüne geçilmek istendiğini belirtti:

“Doğan Yayın Holding’in devriyle, medyanın tek elde toplanması en temel sorunumuz hâline geldi. Bu durum halkın haber alma hakkının engellenmesi anlamına geliyor. Özgürlükçü Demokrasi’ye yapılan baskın ve el koyma girişimi 2019 seçimine giderken iktidarın kendini eleştiren tüm kesimleri susturmak istediğini gösteriyor. Özgür bir medya ortamı için daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor.”