Ana SayfaGüncelTillerson’ın ardından: Çavuşoğlu ABD ile toplantının ertelenebileceğini açıkladı

Tillerson’ın ardından: Çavuşoğlu ABD ile toplantının ertelenebileceğini açıkladı

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile Minbiç konusunun da ele alınacağı 19 Mart’ta yapılması planlanan görüşmenin ertelenebileceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov heyetleriyle birlikte görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası iki bakan basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu basın toplantısında, ABD ile Minbiç konusunun da ele alınacağı 19 Mart’ta yapılması planlanan görüşmeye ilişkin konuştu.

Çavuşoğlu toplantının ertelenebileceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın görevden alınmasını hatırlatan Çavuşoğlu, “Yeni Dışişleri Bakanı ile aynı anlayışla çalışmak isteriz” dedi.

Afrin’e yönelik operasyona ilişkin de konuşan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Suriye’nin doğusu olsun batısı olsun biz her yerde Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Zeytin Dalı operasyonunun amacı bu bölgedeki ülkemize tehdit oluşturan teröristleri etkisiz hale getirmektir. Gittiğimiz her yerde sivillere destek veriyoruz. Operasyonun amacı Suriye topraklarını işgal etmek değil.”

Tillerson’ın ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alınması Ankara’da kaygılara neden olmuştu.

Henüz Tillerson görevden alınmadan önce gün içinde ABD ile devam eden Minbiç görüşmeleri hakkında bilgi veren ve “Son toplantıda tabii farklı olduğumuz şeyler olabilir ama bir anlayışa doğru gidiliyor” diyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Moskova’da bir üniversitede verdiği demeçte ise Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin kopma noktasında olduğunu söylemişti.


Tillerson’un görevden alınmasıyla ilgili Türkiye’den ilk yorum