Ana SayfaGüncelTillerson’un görevden alınmasıyla ilgili Türkiye’den ilk yorum

Tillerson’un görevden alınmasıyla ilgili Türkiye’den ilk yorum

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un görevden alınmasıyla ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye-ABD ilişkileri kişilere bağlı değildir” yorumunda bulundu.

Türkiye ile ABD arasında “çalışma grupları oluşturma” mutabakatı imzalayan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevinden alındı ve yerine CIA eski Direktörü Mike Pompeo atandı.

Bu değişikliğe ilişkin Ankara’dan ilk yorum Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi.

Bakü’ye hareketi öncesi Ankara’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, Tillerson’un görevden alınmasıyla ilgili şu yorumda bulundu:

“ABD Başkanı’nın verdiği kararı bizim değerlendirmemiz gereksiz. Türkiye-ABD ilişkileri kişilere bağlı değildir. Türkiye’nin kim gelirse gelsin duruşu bellidir, nettir. Gelen bakanın Türkiye hakkında ne düşündüğünün de bizim için çok fazla önemi yoktur. Ümit ederim daha sağlıklı bir ilişki bundan sonra geliştirilebilir.”



Mike Pompeo kimdir?

CIA başkanıyken ABD Başkanı Donald Trump tarafından Dışişleri Bakanlığı’na atanan Mike Pompeo, muhafazakar bir isim olarak biliniyor.

Cumhuriyetçi Parti içerisindeki muhafazakar Çay Partisi hareketinden gelen eski kongre üyesi Pompeo, boğulma hissi veren su işkencesine desteği ve kürtaj karşıtı görüşleri ile tartışmalara neden olmuştu.

Aynı zamanda eski bir asker olan Pompeo, İran ile yapılan nükleer anlaşmaya karşı çıkmış ve 15 Temmuz darbe girişiminin ertesi günü Twitter’da Türkiye’yi “totaliter İslamcı diktatörlük” olarak tanımlamıştı.

“Erdoğan hükümetinin anca İran yönetimi kadar demokratik olduğu” ifadelerini de kullanan Pompeo daha sonra bu Tweet’ini silmiş ve Twitter hesabını da kapatmıştı.




Önceki Haber
Stephen Hawking hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Son üç yılda 431 sağlık çalışanı intihar etti