Ana SayfaGüncelTürkiye’nin ‘Afrin hesabı’ Economist’te: İdlib’den kaçacak mülteciler Afrin’e mi getirilecek?

Türkiye’nin ‘Afrin hesabı’ Economist’te: İdlib’den kaçacak mülteciler Afrin’e mi getirilecek?

HABER MERKEZİ – Economist dergisi Türkiye’nin Afrin üzerinden ‘mülteci pazarlığına’ gidebileceğini yazdı. Derginin haberinde Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin bir kısmının ve İdlib’dekilerin Afrin’e getirilmek istendiği öne sürüldü.

Britanya’nın saygın dergilerinden Economist, Türkiye’nin Afrin üzerinden ‘mülteci pazarlığı’ yapacağını öne sürdü.

Derginin “Türk ordusunun bir sonraki hedefi neresi? Afrin’i aldıktan sonra Türkiye Suriye’de yeni hedefler arıyor” başlığını taşıyan haberinde, Türkiye’nin Minbiç ve Fırat’ın doğusuna yönelik tehditleri aktarılıyor.

“İdlib’dekiler de Afrin’e getirilebilir” yorumu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıkça dillendirdiği “Afrin’i esas sahiplerine vereceğiz” sözlerini hatırlatan Economist, bunun pratikte nasıl gerçekleşebileceği üzerine yorumlara yer veriyor.

Erdoğan’ın sözlerinden “Türkiye’deki milyonlarca Suriyeli mültecinin bir kısmının Afrin’e gönderileceğinin anlaşılabileceği” kaydediliyor.

Doğu Guta’da Şam rejimiyle Rusya’nın operasyonlarında katliamların yaşandığı ve göçün olduğu hatırlatılan Economist haberinde, benzer bir durumun yakın dönemde İdlib’e saldırılması halinde de yaşanacağı savunululuyor.

Economist, Esad rejiminin operasyonları nedeniyle İdlib’den gelecek mültecilerin de Afrin’e getirilebileceği endişesinin olduğu ifade ediyor.

Derginin haberinde Kadir Has Üniversitesi’nden Ahmet Han’ın Türkiye’nin Esad rejiminin operasyonları ve oluşacak mülteci göçü üzerinden yaptığı ‘hesaplara’ dair sözleri de paylaşılıyor:

“(Olası İdlib operasyonunun) yol açacağı mülteci göçü, Türk yöneticilerin Türkiye dışında pazarlık etmeyi tercih edecekleri bir şeydir.”

Economist’e göre Afrin, Türklere “tam da bunu yapmak için bir fırsat sunuyor”.


Hükümetin söylemlerine dikkat çeken Taştekin’den Afrin için ‘etnik temizlik’ uyarısı

Previous post
Erdoğan-Trump görüşmesi: Ankara ve Washington'dan açıklamalar
Next post
Nevşehir'de F-16 düştü, bir asker yaşamını yitirdi