Ana SayfaGüncelYaşam savunucusu Büyüknohutçu çifti cinayeti: Davanın tek sanığı tahliye oldu

Yaşam savunucusu Büyüknohutçu çifti cinayeti: Davanın tek sanığı tahliye oldu

HABER MERKEZİ – Yaşam savunucusu Aysin ve Ali Büyüknohutçu çifti öldürülmüş, savcılık ve mahkeme ifadelerinde cinayetleri itiraf eden ve ‘bağlantıları açıklayan’ Ali Yumaç ise cezaevinde ‘ölü bulunmuştu’. Yamuç’un eşi Fatma Yamuç davanın ikinci duruşmasında tahliye edildi.

Toroslar ve Akdeniz Kıyıları Çevre Derneği Taş Ocaklarıyla Mücadele Platformu Sözcüsü Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu bölgede mermer ocaklarına karşı yürüttükleri mücadele ile tanınıyordu.

Yaşam savunucusu olarak bilinen Büyüknohutçu çifti 2017’nin Mayıs ayında öldürüldü.

Çevreci çiftin silahla öldürüldüğü tespit edilirken, cinayetle ilgili Ali Yumaç adındaki bir kişi gözaltına alınmıştı.

Yumaç, savcılık ve mahkeme ifadelerinde, kapatılan bir mermer ocağı firmasını suçlamış ve azmettirici olarak göstermişti; cinayetleri, ‘Çirkin’ lakaplı kişinin talimatıyla 50 bin lira karşılığında işlediğini söylemişti.

Ali Yumaç, bu itiraflardan sonra cezaevinde ‘ölü bulunmuştu’.

Yamuç cezaevinde yaşamını yitirince davada tek sanık kalan eşi Fatma Yamuç’a cinayete yardım ettiği iddiasıyla ‘kasten öldürme’ ve ‘birden fazla kişiye karşı gece vakti konutta silahla yağma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet istenmişti.

Suçlama değişti, tek sanık tahliye edildi

Tutuklu Fatma Yamuç, Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mütalaa veren savcı, Yamuç’un ‘kasten öldürme ve yağma’ suçlarından beraatini isterken, ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan cezalandırılmasına, tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verilmesini istedi.

Sanık Fatma Yamuç da cinayetleri kendisinin işlemediğini belirterek tahliyesini talep etti.

Davanın tek sanığının adli kontrol şartıyla tahliyesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.