Ana SayfaGüncelYıldırım: AB-Türkiye zirvesinde hakkaniyetli yaklaşım izlenimi edinemedik

Yıldırım: AB-Türkiye zirvesinde hakkaniyetli yaklaşım izlenimi edinemedik

HABER MERKEZİ – Başbakan Yıldırım, dün Varna’da gerçekleşen Avrupa Birliği-Türkiye zirvesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Zirvede AB’nin ülkemize yaklaşımının hakkaniyetli olacağına dair bir izlenim edinemedik” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacağı duyurulan AKP TBMM Grup Toplantısı’na Başbakan Binali Yıldırım başkanlık yaptı.

Grup toplantısında Türkiye-AB Zirvesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, Avrupa Birliği’nin üzerine düşen görevi yapmadığını savunarak “Zirvede AB’nin ülkemize yaklaşımının hakkaniyetli olacağına dair bir izlenim edinemedik” dedi.

Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

Türkiye’nin AB karnesi tüm taahhütlerin yerine getirildiği, sadece AB tarafından kaynaklanan sıkıntılar ve siyasi engellemeler sebebiyle beklemeye alınan hususlardan oluşuyor. Buna karşılık AB’nin karnesi en başından beri ciddi kırıklarla, tutarsızlıklarla ve yalpalamalarla doludur.

Gümrük birliğinin güncellenmesi anlamsız bir şekilde beklemeye alınmıştır. AB’ye mülteci geçişini düşürmemize rağmen AB üzerine düşen görevini yapmamıştır. Zirvede AB’nin ülkemize yaklaşımının hakkaniyetli olacağına dair bir izlenim edinemedik.

Tam üyelik perspektifimizi muhafaza ediyoruz. Burada sorulması gereken soru şu: Avrupa, genişleme vizyonuyla, kucaklayıcı bir vizyonla yoluna devam mı edecek, yoksa kendi içine kapanarak bir yol mu yürüyecek? Başları sıkıştığında ülkemize koşan tekerleri düze çıkınca yan çizen bir ülkeler topluluğu sadece bize değil hiç kimseye güven vermez.”


Türkiye-AB zirvesi sonrası ortak açıklama

Türkiye-AB zirvesinin ardından: ‘Görüşmede bir uzlaşı sağlayamadık’

Bahçeli: AB’nin kapısı Türkiye’ye ardına kadar kapatıldı



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Sessizlik': Cappadox 2018’in programı belli oldu
Sonraki Haber
Holokost'tan kurtulmuştu: Fransa'da öldürülen kadının kimliği açıklandı