Ana SayfaGüncelYÖK Başkanı Saraç’tan akademiye TSK ile iş birliği ‘tavsiye’si

YÖK Başkanı Saraç’tan akademiye TSK ile iş birliği ‘tavsiye’si

HABER MERKEZİ – YÖK Başkanı Yekta Saraç, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın verdiği bir konferansta akademiye ‘tavsiye’de bulunarak, “Türk akademisi, gerek ülkemizin güvenlik politikaları inşasında gerekse savunma sanayine yönelik Ar-Ge çalışmalarında TSK ile iş birliği halinde olmalı” dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın YÖK Konferans Salonu’nda verdiği “Türkiye ve Dünya: Güvenlik Politikaları ve Eğitim” başlığı altında, “Türkiye ve Güvenlik” konulu konferans öncesinde bir konuşma yaptı.

Saraç, YÖK’te üniversitelerin rektörleri ve alan uzmanları ile Akar’ın görüşlerini dinlemek için toplandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Türk akademisi, gerek ülkemizin güvenlik politikaları inşasında gerekse savunma sanayine yönelik Ar-Ge çalışmalarında Türk Silahlı Kuvvetleri ile ihtiyaca yönelik iş birliği halinde olmalı. Ülkemizin güvenlik süreçlerine yönelik tüm adımlarda doğru tespitler yapabilmek çok yönlü ve çok disiplinli bir çalışma gerektiriyor.

Terör örgütleri ile mücadelenin bugün Zeytin Dalı Harekatı’nda da görülen ordumuzun başarıyla yürüttüğü askeri alanla sınırlı olmadığı da malumdur. Psikoloji, sosyoloji, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, tarih gibi farklı disiplinlerin desteği ile yürütülecek akademik çalışmalar, ülkemizin güvenlik alanındaki kamu politikalarının etkinliğine katkı sağlayacaktır.”

Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne: Gereğini yaparız

Öte yandan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Afrin protestoları nedeniyle üniversitelere yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, partisinin dün gerçekleşen Beyoğlu kongresinde Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin’e dönük harekat için lokum dağıtan öğrencileri “Katliamın lokumu olmaz” sözleriyle protesto eden öğrencileri hedef almıştı:

Şu anda üzerine üzerine gidiyoruz, bu terörist öğrencileri bulup çıkarıp gereğini yapacağız. Üniversitelerimizdeki hocaların da çok daha dikkatli olması gerekir. Bu öğrencilerle hocaların iltisakı olduğunu belirlediğimiz anda onlarla ilgili de gereğini yaparız. Lokum dağıtanlara farklı bir şekilde davrananlara haddini bildirmek birinci dereceden benim görevimdir. Marjinal örgütler tarafından bazı üniversitelerin asli görevinden uzaklaşıp eylem alanına dönüşmesine izin vermeyeceğiz.”


Erdoğan bir kez daha Boğaziçi’ndeki protestoyu hedef aldı: Onlara okuma hakkı vermeyeceğiz