Ana SayfaGüncel16 Nisan sonuçlarına yakın: ANAR’dan seçim anketi

16 Nisan sonuçlarına yakın: ANAR’dan seçim anketi

HABER MERKEZİ – ANAR Araştırma Şirketi’nin Genel Müdürü İbrahim Uslu, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP-MHP ittifakının oy oranının 16 Nisan referandumundaki düzeyde olduğunu ifade etti.

İktidar partisi AKP için anket çalışmaları yapan ANAR Araştırma Şirketi’nin Genel Müdürü İbrahim Uslu, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik AKP-MHP ittifakının rakamsal durumuyla ilgili açıklamada bulundu.

Uslu, 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Başkanlığı da içeren anayasa değişkiliği referandumundaki sonuçların büyük oranda korunduğunu belirtti.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’ün haberine göre Uslu, “Referandumda parti tabanları nasıl tepki verdilerse aşağı yukarı o tepki ya da tutumlarını sürdürüyor” dedi.

Uslu, AKP-MHP ittifakının ‘cumhurbaşkanı seçiminde 1+1=2 etmeyeceğini’ vurgularken, “Cumhurbaşkanı seçimlerinde Erdoğan’ın oyunun yüzde 51.5 – 52 arasında olduğunu görüyoruz” dedi.

Muhalefete göre ise AKP-MHP ittifakı rakamları referanduma göre daha da aşağılara düştü.

Kulis haberinde, ana muhalefet partisi olan CHP’nin kurmaylarının da kendilerine ulaşan bilgileri paylaştığını ve “Şu ana kadar ölçümlerin hiçbirinde AKP-MHP ittifakının yüzde 50+1’i aşamıyor” olduğu ifade edildi.

Previous post
Varşova Gettosu Ayaklanması 75. yılında anılıyor
Next post
Çizgi roman formatında: The Beatles ve Lennon'ın bilinmeyen öyküsü