Ana SayfaGüncel167 gündür açlık grevinde: ‘Tekerlekli sandalye ile dahi olsa 1 Mayıs’a gideceğim’

167 gündür açlık grevinde: ‘Tekerlekli sandalye ile dahi olsa 1 Mayıs’a gideceğim’

HABER MERKEZİ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı işçilerden Mahir Kılıç, işe iade talebiyle başlattığı açlık grevi eyleminde 167. günü geride bıraktı. Kılıç, “1 Mayıs’ta şartsız koşulsuz işçi ve emekçinin alanda olunması gerekiyor” dedi ve ekledi: “Tekerlekli sandalye ile bile olsa 1 Mayıs’a gideceğim.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 258 işçiden biri olan Mahir Kılıç, 13 Kasım’da işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eyleminin 167. gününde.

Eylemlerini Konak Meydanı’nda bulunan Belediye Binası ve DİSK önünde sürdüren Kılıç ve arkadaşları, 1 Mayıs’a dair mesajlar verdi.

‘Tekerlekli sandalye ile bile olsa 1 Mayıs’a katılacağım’

“1 Mayıs bedelini kanları ile ödeyen emekçilerin bizlere armağanı, mirasıdır. Amacımız bu mirası bizden sonra gelecek nesillere onurlu bir şekilde devretmektir” diyen Kılıç, “Ben de tekerlekli sandalye ile bile olsa 1 Mayıs’a gideceğim” diye konuştu:

“Bugün baktıklarında artık işçilerin birer birer emeklerine sahip çıkmaya başladığını söyleyen Kılıç, “Bu nedenle işçilerin emekleri üzerinden var edilen koltukları işgal edenler artık o koltukları gerçek sahiplerine, yani işçilere ve emekçilere bırakmalıdır. Biz bedel ödeyen işçilere çok borçluyuz. Belediyede haksızlığa uğradım. İşimiz elimizden alındı. İşçi haklarını arayarak bugün açlık grevindeydim. Haksızlığa uğradığımız için. Konuşmakta dahi zorlanıyorum artık. Unutkanlık oluşmuş. Fakat direncim ve kararlılığım beni ayakta tutuyor. 1 Mayıs’ta da şartsız koşulsuz işçi ve emekçinin alanda olunması gerekiyor. Ben de tekerlekli sandalye ile bile olsa 1 Mayıs’a gideceğim.”